Fearless Finns: Kaikki keskittyminen Levissä

Suomen alppimaajoukkueen naiset ovat valmistautumassa lähestyvään Levin maailmancupiin. Riikka Honkanen kertoo, kuinka kisarinteeseen haetaan tuntumaa.

Kuvat: Ski Sport Finland / Riikka Honkanen

Mandatumin kumppani, alppihiihdon maajoukkue, kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatumin verkkosivuilla. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista ja huippu-urheilijan elämästä. Kaiken taustalla on alppimaajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Moi!

Eilen saavuimme Leville ja tänään aamulla pääsimme laskemaan pujottelua eturinteeseen. Pujottelusta olikin tullut vähän taukoa, kun viimeksi laskimme sitä Uudessa-Seelannissa syyskuun alkupuolella.

Laskut lähtivät kuitenkin kulkemaan hyvin, ja nyt on tosi kiva laskea Suomessa varsinkin pujottelua. Levin maailmancupin kilpailuihin on reilu kaksi viikkoa aikaa, ja treenaamme vain pujottelua siihen asti. Pääsemme myös kisarinteeseen harjoittelemaan, mikä on hyvä juttu – saa tuntumaa rinteen kumpuihin ja pintaan.

Pitkä treenimatka

Elo-syyskuussa olimme Uudessa-Seelannissa kuukauden verran treenaamassa ja kilpailemassa. Laskimme Coronet Peak -nimisessä hiihtokeskuksessa. Siellä oli hyvin lunta ja pääsimme treenaamaan talviolosuhteissa.

riikka-auringonlaskussa.jpg

Aika tasapuolisesti laskimme kumpaakin lajia, suurpujottelua ja pujottelua. Erika ja Charlotte laskivat myös super-g:tä eli supersuurpujottelua pari päivää. Kokonaisuudessaan reissu oli hyvä ja viimeisen rinnetreenin jälkeen oli kyllä kaikkensa antanut olo.

Pitkän matkustuksen jälkeen olimme takaisin Suomessa kotona pari viikkoa, kunnes syyskuun lopussa kävimme Vuokatissa fysiikkatesteissä. Lokakuussa meillä oli leiri Itävallan Hintertuxissa. Tällä leirillä keskityimme suurpujotteluun. Itävallasta kotiin tultuani päivät menivät fysiikkatreenien ja opiskelun parissa sekä ystäviä nähdessä.

Levillä keskittymässä Levin kisaan

Odotan kyllä jo kovasti Levin maailmancup -kisoja ja varsinkin tätä valmistautumista kisoihin. Kisoihin ei ole ihan hirveästi enää aikaa, joten jokaisessa treenissä pitää olla kova keskittyminen laskun kehittämisessä ja sen miettimisessä, miten aikaa saa otettua laskuista pois. Vielä ei tiedetä, miten ohjelma jatkuu Levin jälkeen. Mahdollisesti menemme Yhdysvaltoihin maailmancupiin tai Keski-Eurooppaan Eurooppa Cup -kilpailuihin.

Nyt on kaikki tekeminen ja keskittyminen kuitenkin Levin kisassa!

Leviltä 3.11.2022,

Riikka Honkanen 

Lue Fearless Finns -blogin aiempia tekstejä >>