Fearless Finns: Terveisiä talvisesta Levitunturista

Kumparelaskija Rasmus Karjalainen kertoo kuulumisiaan.

Kuvat: Ski Sport Finland / Rasmus Karjalainen

Mandatumin kumppani - alppihiihdon, freeskin ja kumparelaskun maajoukkue Fearless Finns - kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatumin verkkosivuilla. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista ja huippu-urheilijan elämästä. Kaiken taustalla on maajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Moro!

Ollaan treenattu Levillä nyt puolitoista viikkoa ja tänään oli leirin viimeinen laskupäivä. Olosuhteet ovat olleet huikeat ja lasku on lähtenyt rullaamaan hyvin. Viimeisenä muutamana päivänä on tullut noin 30 senttiä tuoretta lunta, joka on ainakin minulle ennenkokemattomat lokakuun puuterilumet Suomessa.

Kesä meni ohi jälleen kerran nopeasti. Se vierähti tuttuun tapaan treenatessa ja työnteossa. Kävimme heinäkuussa myös korkkaamassa uuden lumikauden käyntiin Folgefonnan jäätiköllä Norjassa.

Suuntana Ruotsi

Seuraavaksi edessä on lähtö kohti Ruotsinmaata. Tarkoituksena olisi vetää noin 9 laskupäivän mittainen leiri Idre Fjällissä. Levillä on ollut hyvät olosuhteet hakea lumituntumaa, mutta treenirinne on vähän loiva kisatreenejä ajatelleen.

Ruotsissa meitä odottaa uusi jyrkempi rinne, joka tulee olemaan myös käytössä joulukuun maailmancupissa. Odotan innolla että pääsee laskemaan pitkästä aikaa hieman jyrkempää rinnettä.

Tämän kauden kilpailukalenteriin kuuluu täysi tournee maailmancuppia, joka starttaa tuttuun tapaan joulukuun alussa Rukalta. Kauden alku on kiireinen, sillä meillä on neljä kilpailua neljään viikonloppuun. Rukan jälkeen suuntaamme Idrefjälliin, siitä Ranskan Alpe D’Hueziin ja siitä Georgiaan. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, pääsemme kotiin suoraan joulupöytään 25.12.

Tavoitteena tasaisuus

Tavoitteena on saada kilpailuissa edelliseen vuoteen verrattuna parempaa rutiinia. Eli hyvän ja huonon laskupäivän ero mahdollisimman pieneksi.  Tarkoituksena on myös kehittää mentaalista puolta hakemalla uusia tapoja helpottamaan kilpailuun liittyvää jännitystä.

Kiitos lukemisesta! Hauskoja laskuhetkiä kaikille ja tulkaahan seuraamaan Rukan maailmancupia 2.12.

-Rasmus ”Rase” Karjalainen