Fearless Finns: Kultaa nuorten SM-kisoista

Riia Pallari kirjoittaa alppimaajoukkueen blogia pääsiäistauoltaan. Hengähdystauon jälkeen on aika suunnata kevään viimeisiin kilpailuihin onnistuneen kauden päätteeksi.

Kuvat: Ski Sport Finland / Riia Pallari

Mandatumin kumppani, alppihiihdon maajoukkue, kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatumin verkkosivuilla. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista ja huippu-urheilijan elämästä. Kaiken taustalla on alppimaajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Moikka! 

Tällä hetkellä olen viettämässä pääsiäistä mökillä perheen kanssa. On ollut kiva päästä muutamaksi päiväksi rauhoittumaan vielä ennen viimeistä kevään rutistusta. Täällä olen päässyt nauttimaan keväästä myös rinteiden ulkopuolella esimerkiksi hiihtäen ja retkeillen. 

Kausi on mennyt taas hurjaa vauhtia ja paljon on ehtinyt tapahtua. Kilpailukauden aloitin marraskuussa Levillä maailmancupissa, joka antoikin mukavasti vauhtia kauteen. Ensimmäisen päivän lasku onnistui hyvin, ja kolmenkymmenen joukko ei jäänytkään kauaksi. Maailmancupista kausi jatkui Levillä FIS-kilpailuilla, joissa molemmista lajeista tuli hyvät pisteparannukset.

riia-pujottelee.jpg

Kauden aikana kiersin tuttuja Suomen ja Ruotsin FIS -kilpailuja, mutta mukana oli myös uusia kokemuksia. Tammikuussa pääsin edustamaan Suomea nuorten MM-kilpailuihin St. Antoniin ja maaliskuussa laskin ensimmäiset Eurooppa Cupin kilpailut Suomulla. Kilpailut olivat haastavia, mutta mukaan sain paljon lisää kokemusta ja kehitystä. 

Ylioppilasjuhlat edessä

Kauden aikana on ollut myös kiireistä koulun osalta, sillä neljän vuoden lukiotyöskentely alkaa olla takanapäin. Viimeiset ylioppilaskirjoitukset olivat maaliskuussa, ja nyt pääsee vähän hengähtämään siltä osin. 

Ennen pääsiäistä laskimme Suomulla aikuisten ja nuorten SM-kisat pujottelussa ja suurpujottelussa. Siellä saavutin onnistumisten myötä voitot molemmista lajeista nuorten alle 21-vuotiaiden sarjoissa sekä aikuisten hopeaa suurpujottelusta. SM-kilpailut jatkuvat Ylläksellä vauhtilajien parissa 18. huhtikuuta. Ylläksen jälkeen suunnitelmissa olisi vielä yhdet kilpailut Ruotsissa sekä hyvä treenipätkä ensi kautta varten Levillä, sillä siellä rinteet ovat auki ainakin äitienpäivään saakka. 

Mukavaa kevättä ja nauttikaa huippukeleistä! 

- Riia

Lue Fearless Finns -blogin aiempia tekstejä >>