Fearless Finns: Enemmän arvokisoja

Alppimaajoukkueen Jaakko Tapanainen kertaa kuluneen kauden suorituksia, joihin on kuulunut tavallista enemmän myös arvokilpailuja. Talven viimeisten kilpailujen lisäksi ohjelmassa on vielä nautiskelua myös vapaalaskun parissa.

Kuvat: Ski Sport Finland / Jaakko Tapanainen

Mandatumin kumppani, alppihiihdon maajoukkue, kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatumin verkkosivuilla. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista ja huippu-urheilijan elämästä. Kaiken taustalla on alppimaajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Olen tällä hetkellä Suomulla, jossa meillä on alkamassa SM-kisat. Kilpailemme pujottelun ja suurpujottelun aikuisten ja nuorten SM-mitaleista. Olen itse viimeistä vuotta mukana vielä myös nuorten SM-kisoissa.

jaakko-startissa.jpgKausi tähän asti on ollut hieman erilainen kuin ennen. Iso osa kaudestani meni arvokisoissa. Edustin tammikuussa Suomea nuorten MM-kisoissa, josta sain super-G:stä hyvän tuloksen oltuani kahdeksas.

Minut valittiin myös aikuisten MM-kisoihin Ranskan Courcheveliin. Siellä kilpailin syöksyssä, super-G:ssä ja alppiyhdistetyssä. Alppiyhdistetyssä erinomainen tulos oli hyvin lähellä, mutta sukseni lipsahti viimeisillä kepeillä pujottelulaskussa väärälle puolelle. Syöksystä ja super-G:stä sain erinomaista kokemusta ja kehitystä.

Nyt kevättä kohti olen saanut jo parannettua FIS-pisteitäni, mutta aikomuksenani on vielä jatkaa niiden keräämistä. Tavoitteena minulla on myös saada hyviä treenipäiviä ennen kauden viimeisiä kilpailuja ja alkaa valmistautua ensi kauteen niiden jälkeen.

jaakko-kantaa-suksia.jpg

Onnistuin ottamaan Levillä Eurooppa Cupin pisteitä, kun olin pujottelussa 28. sijalla. Tulos oli hyvä, mutta parempaankin olisi ollut mahdollisuuksia ilman toisen laskun pientä epäonnistumista. Narvikissa Eurooppa Cupin finaaleissa laskin syöksyn ja super-G-kilpailun. Oma tekeminen tuotti FIS-pistepotin parannuksen syöksyssä.

Suomun SM-kilpailujen jälkeen ohjelmassa on muutama treenipäivä Ruotsissa. Tämän jälkeen kilpailuista on pieni tauko Ylläksen vauhtilajien SM-kisoihin (18.–22.4.) asti. Kilpailujen välissä lähden noin viikoksi pohjoiseen laskemaan vapaata. Vapaalasku ja skinnaus on minulle erittäin mieleistä, mutta sille on vaikea löytää aikaa kisakaudella. Ylläksen jälkeen kilpailen vielä Ruotsissa, minkä jälkeen tarkoituksena on saada hyviä treenipäiviä rinteiden sulkemiseen asti. Levillä treenirinteet ovat avoinna ainakin äitienpäivään saakka.

Nautinnollisia kevätlaskuja kaikille!

t. Jaakko

Lue Fearless Finns -blogin aiempia tekstejä >>