Fearless Finns: Vauhtia suksiin

Alppihiihtäjä Eduard Hallberg starttaa uuden kauden Fearless Finns -joukkueen kirjoittamassa blogissa. Ensimmäiset kilpailut siintävät joulukuussa, ja vauhtia etsitään nyt Itävallan jäätiköiltä.

Kuvat: Ski Sport Finland / Eduard Hallberg

Mandatumin kumppani - alppihiihdon, freeskin ja kumparelaskun maajoukkue Fearless Finns - kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatumin verkkosivuilla. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista ja huippu-urheilijan elämästä. Kaiken taustalla on maajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Hejssan, Eddie täällä!

Terveisiä Sveitsistä Saas Feesta. Tällä hetkellä meillä on meneillään kauden toinen lumileiri. Meillä on ollut tähän asti upeat säät ja olosuhteet. Olemme laskeneet suurpujottelua seitsemän päivää, ja nyt edessämme on kolme päivää pujottelua. Sen jälkeen palaamme takaisin kotiin Suomeen ja pidämme parin viikon tauon laskemisesta.

Lukio takana, keskittyminen urheilussa

Valmistuin koulusta kesäkuussa, ja sen jälkeen minulla oli erittäin mukava kesä. Oli paljon treeniä sekä aikaa ystävien ja perheen kanssa. Pitkän tauon jälkeen on ollut taas erittäin hauskaa hypätä suksille. Meillä oli jo onnistunut leiri täällä Saas Feessa elokuun lopussa ja syyskuun alussa. Elokuussa aloitimme harkiten kasvattamaan vauhtia. Silloin minusta todella tuntui, että laskemisesta oli jo aikaa. Mutta leirin loppupuolella sain jo hieman lisää vauhtia suksiin.

eduard-purjehtii.jpg

Kesätreenit ovat sujuneet hyvin. Olen harjoitellut SAHA Trainingilla, joka sijaitsee Malminkartanolla. Fysiikkavalmentajana minulla on ollut Harri Yrttiaho. Tuntuu, että olen edistynyt fysiikan kanssa, ja huomaan sen myös rinteessä.

Haastavia olosuhteita

Jatkosuunnitelmani on vielä hieman epäselvä. Alppien jäätiköt eivät näytä kovin hyviltä tällä hetkellä. Sää on ollut lämmin, ja lunta ei tule niin paljon kuin ennusteet lupaavat. Ajatuksena on, että meillä olisi vielä yksi leiri alhaalla Itävallassa, ja sen jälkeen menemme Lappiin Leville, jossa voimme viimeistään odottaa hyviä olosuhteita.

Kilpailujen suhteen suurin painopiste on Eurooppa-cupissa. Minulla on korkeat odotukset: haluan laskea pisteille tasaisesti ja taistella kärkisijoista. Ensimmäiset kilpailut ovat Zinalissa joulukuun alussa. Uskon, että me kaikki Suomen maajoukkueen pojat olemme hyvin valmistautuneet kauteen, eritoten jos tulevat harjoitukset menevät suunnitellusti.

Tänä vuonna meillä on melko pieni ja kompakti tiimi, jossa meitä on vain kolme poikaa. Tulemme hyvin toimeen ja meillä on hyvä ilmapiiri joukkueessa, mikä on mielestäni tärkeää tulevalle kaudelle.

Kiitos kun luit blogini. Pitäkää hauskaa ja nähdään toivottavasti rinteessä!

- Eduard