Fearless Finns: Terveisiä nuorten MM-kisoista

Nuorten freestylemaajoukkueessa laskeva Aimo Mandelin matkusti elokuussa Uuteen-Seelantiin nuorten MM-kilpailuihin. Nyt kausi jatkuu kotimäessä Rukalla.

Kuvat: Winter Games NZ

Tervehdys!

Olen kuusamolainen 17-vuotias Aimo Mandelin nuorten freestylemaajoukkueesta. Kotirinteeni Ruka avattiin viime perjantaina, joten pääsin silloin suksille myös Suomessa.

Viime viikonloppuna laskukausi avattiin Rukalla Arctic Weekend -tapahtuman merkeissä. Tapahtumassa oli pieniä kilpailuja, ja esitimme DIY-leffaillassa kaveriporukalla kuvaamamme laskuvideon. Video kuvattiin Rukalla viime keväänä, ja se julkaistaan Youtubessa myöhemmin.

Rukan parkkiin oli rakennettu hyvät olosuhteet säilölumen avulla, joten treenit mäessä alkavat pyöriä jo tällä viikolla. Hienoa päästä laskemaan ja treenaamaan kavereiden kanssa näin varhaisessa vaiheessa. Näin alkukaudesta Rukalla ovat treenaamassa liki kaikki maajoukkuelaskijat, joten hyviä kirittäjiä on paljon mäessä.

Kausi alkoi Uudessa-Seelannissa

Minun osaltani lumikausi alkoi jo elokuussa Uudessa-Seelannissa nuorten MM-kisoissa. Kisoista tuli tulokseksi slopestylen 5. sija ja big airin 9. sija. Uuden-Seelannin reissu oli todella hieno kokemus ja odotan innolla, että pääsen sinne vielä joskus uudestaan. 

Alkaneen kauden päätavoitteitani ovat nuorten olympiafestivaalit ja jo menneet nuorten MM-kisat. Suunnitelmissa on myös päästä kisaamaan Eurooppa-cupissa. Tavoitteena on lisäksi kuvata laskemista paljon, kehittyä monipuolisesti laskijana, sekä tietysti nauttia tekemisestä!

Uusia temppuja Ruotsissa

Syksyn fysiikkaharjoittelukausi jäi vähän lyhyeksi Uuden-Seelannin reissun takia, mutta siitä huolimatta olen valmistautunut kauteen hyvin. Kävin viime viikolla Ruotsissa patjaleirillä hiomassa uusia temppuja kuntoon. Uusien temppujen opettelu patjalle on turvallista ja siinä kehittyy nopeasti, koska huonosti alas tuleminen ilmapatjalle ei satu yhtä paljon kuin lumelle. 

Olen innoissani kauden alusta, ja on kiva päästä treenaamaan kotimäkeen Rukalle kavereiden kanssa. Toivon, että alkanut kausi on hyvä ja pysyn ehjänä. Toivottavasti teillä lukijoillakin tulee olemaan hyvä laskukausi!

-Aimo