Fearless Finns: Legendaaristen iltakisojen tunnelmia

Jesper Pohjolainen on päässyt tammikuussa hakemaan maailmancup-kokemusta Schladmingin ja Kitzbühelin iltapujotteluista. Vaikka suorituksiin jäi vielä kehitettävää, teki kilpailujen tunnelma vaikutuksen.

Kuvat: Ski Sport Finland / Jesper Pohjolainen

Mandatumin kumppani, alppihiihdon maajoukkue, kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatumin verkkosivuilla. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista ja huippu-urheilijan elämästä. Kaiken taustalla on alppimaajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Moro!

Kausi on parhaillaan jo täydessä vauhdissa, ja hyvä pöhinä on päällä.

Vuosi lähti hyvin käyntiin pisteparannuksilla pujottelun merkeissä Kronplatzissa, jossa oli tarjolla kaksikymmentä pistettä voittajille. Ensimmäisenä päivänä laskin toiselle sijalle ja toisena päivänä voittoon. Maailmanranking tippui tämän myötä sijalle 77. Tämä pienentää lähtönumeroa hyvin Eurooppa Cupin puolella ja helpottaa tekemistä seuraavissa karkeloissa.

jesper-ja-valmentaja.jpg

Viimeisimpään viikkoon mahtuivat myös minun ensimmäiset maailmancupin kisat Suomen ulkopuolella. Ne olivat legendaariset iltakisat Itävallan Kitzbühelissä ja Schladmingissa. Kitzissä oli vauhti aivan hyvin kohdallaan. Ensimmäisessä väliajassa olin 14., mutta sen jälkeen mentiin pihalle. Pirun siistin näköinen rinne se oli, mutta vähän lyhyeksi jäi sen laskeminen.

Schladming oli kisana taas aivan mieletön. Väkeä oli iltakisaa katsomassa saman verran, kun kotikaupungissa Hyvinkäällä on asukkaita (noin 45 000). Kolme neljäsosaa laskusta oli aivan hyvää tekemistä, mutta viimeinen pätkä meni niin sanotusti reisille. Kokonaisuudessaan oli kyllä siistit pari päivää, ja tästä voi jatkaa hyvillä fiiliksillä eteenpäin.

Kotirinne kunniaan

Tällä hetkellä olen kotosalla, ja reissun päälle lähden uudestaan tiistaina. Asun kohtuullisen lähellä Sveitsin Hiihtokeskusta. Paikka on minulle suorastaan rakas. Sen rinteillä olen viettänyt suuren osan lapsuuttani, ja sillä on edelleen tärkeä rooli harjoittelussani.

Kun olen kotona piipahtamassa, käyn Sveitsin hiihtokeskuksessa pitämässä lumituntumaa yllä ja hiomassa tekniikkaa. Henkilökunta on tullut aika tutuksi, joten siellä käyminen on myös sosiaalinen tapahtuma. Kuulumisia tulee vaihdettua laskemisen lomassa tuttujen kesken.

Seuraavaksi ohjelmassa olisi tiedossa Eurooppa Cupin pujottelut Sveitsin Jaunissa 10. ja 11.  helmikuuta!

Nähdään rinteessä!

Jesper Pohjolainen

Lue Fearless Finns -blogin aiempia tekstejä >>