Fearless Finns: Intoa päästä kisaamaan

Maajoukkueen Challenger-ryhmän alppihiihtäjä Joel Palosaari kipuili kauden alussa polvensa kanssa. Nyt kun polvi on saatu parempaan kuntoon, on into päästä kunnolla kilpailemaan kova.

Kuvat: Ski Sport Finland / Joel Palosaari

Mandatumin kumppani, alppihiihdon maajoukkue, kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatumin verkkosivuilla. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista ja huippu-urheilijan elämästä. Kaiken taustalla on alppimaajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Vähillä treeneillä kisoihin

Se olisi meikäläisen eli, Challenger-teamin Joel Palosaaren vuoro kirjotella teille. Tällä hetkellä olen Tahkolla ja heräsin juuri päiväunilta. Aamun pujottelutreeni on takana, ja kohta on päivän toisen treenin aika. Mutta kerrataan vähän, mitä tässä on tapahtunut ja mitä luvassa. 

joel-potretti.jpgPre-seasoniin sekä kilpailukauden alkuun oli suuret odotukset, kun saimme erittäin hyvän treeniporukan kasaan Challenger-teamin myötä. Kauden alussa laskimme niin hallissa kuin jäätiköllä, minkä jälkeen suuntasimme Pohjoismaiden lumille.

Ikävä kyllä ensimmäisestä leiristä alkanut polven kipuilu jätti laskumäärät todella pieniksi, ja sen myötä kilpailuihinkaan ei ole liikaa onnen kiljahduksia mahtunut. Kipujen ja polvivammojen kanssa siis painittiin aina joululomalle asti. 

Jalka laskukuntoon 

Tammikuusta on päästy palaamaan treenien pariin täällä Tahkolla ja muutaman eri fysioterapeutin avulla polvi on pikkuhiljaa saatu laskukuntoon. Sen myötä olen saanut kaudelle ensimmäistä kertaa pari täyttä viikkoa hyvää treeniä. Laadukkaiden treenien myötä vauhtia ja itseluottamusta on alkanut löytyä, ja olen saanut testattua myös suksia, mikä jäi vähiin alkukaudella.

Päiväni koostuvat täällä Tahkolla yhdestä laskutreenistä ja iltapäivän oheistreenistä. Tarkoituksena on harjoitella vielä muutama päivä täällä ja sen jälkeen suunnata muutamaksi päiväksi kotiin Hyvinkäälle lepäämään. 

Ensi viikolla on viimein tarkoitus suunnata Keski-Eurooppaan kisaamaan. Edellisestä kunnon kisasta on jo aikaa, joten intoa päästä kisaamaan on tällä hetkellä todella paljon. Laskukin on hyvässä mallissa. Etenkin pujottelun osalta fiilis on erittäin hyvä ja luottavainen. Se lupaa hyvää, kun kisatahti kiihtyy tästä kohti kevättä.

Hyviä laskuja kaikille ja nähdään rinteessä!

Joel Palosaari

Lue Fearless Finns -blogin aiempia tekstejä >>