Fearless Finns: Laskuja Liettuasta Kroatiaan

Alppihiihtäjä Oskari Sulkakoski kertaa Fearless Finns -blogissa kauden laskujaan aina syksyn ensimmäisestä hallileiristä Kroatian maailmancup-rinteeseen. Kokemuksen lisäksi on karttunut FIS-pistetilanne.

Kuvat: Ski Sport Finland / Oskari Sulkakoski

Mandatumin kumppani, alppihiihdon maajoukkue, kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatumin verkkosivuilla. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista ja huippu-urheilijan elämästä. Kaiken taustalla on alppimaajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Hei, Oskari Sulkakoski tässä!

Kausi käyntiin Liettuassa

Aloitin kauden laskettelutreenit Liettuassa Druskininkain hallissa viime elokuun loppupuolella. Siellä päästiin kahden treenin päivätahdilla aloittamaan tekniikan harjoitukset. Tällä kaudella on tarkoitus tehdä isoja muutoksia laskutekniikkaan: laskuasentoa nostetaan ja vakautetaan. 

Syyskuun lopussa kävimme Itävallan Hintertuxissa laskemassa suurpujottelu- ja pujotteluvarustuksella. Rukan alppikoulu oli samaan aikaan mukana ja porukkaa oli paljon mäessä. Hyvät jalkapallopelit jäivät reissusta mieleen, kun mäkipäivän jälkeen reilu tunti potkittiin palloa. 

oskari-jäisellä-rinteellä.jpg

Itse lähdin Itävallan leirin jälkeen Kuusamoon ja Rukalle treenaamaan tekniikkaa. Ohjelmassa oli vapaalaskua ja lopulta ratalaskua Saaruan rinteellä. Ruka tarjosi hyviä laskupäiviä ja jääpintaa monta viikkoa, ja jopa suurpujottelua Saaruassa, mikä oli itselle uutta. 

Kisakausi aloitettiin Ruotsissa. Ennen joulua pyörittiin myös Suomen puolen kisoissa. Jouluna ehdin sitten käydä isovanhemmilla ja nähdä läheisiä muutaman päivän ajan. Se oli oikein rentouttavaa!

Kisavuosi 2023

Joulun jälkeen pitkästä aikaa muutama treenipäivä Suomulla nosti hyviä muistoja mieleen. Toivon, että keväällä pääsen sinne vielä uudestaan treenaamaan. 

oskari-pujottelu-radalla.jpgAjoimme Ruotsin kisojen kautta Eurooppaan ja valmistauduimme Reiteralmissa seuraaviin kisoihin. Pääsimme laskemaan ala-asemalle asti erinomaista rinnettä monta päivää, eikä ruuhkaa ollut missään suunnassa.

Tämän jälkeen kilpailimme muutamat kisat Italiassa ja Kroatiassa maailmancup-rinteessä, mikä oli itselle oikein mieluisaa. Viime vuonna jäin odottamaan, että pääsisin laskemaan Zagrebissa. Nyt se toive toteutui vihdoinkin. Rinne oli aivan huippu!

FIS-pisteiden tilanne on kohentunut tällä kaudella suurpujottelussa. Kokemuksia rikkaampana suuntaan seuraavaksi Ruotsin kisoihin 18. helmikuuta.

Oikein paljon terveisiä kaikille ja hyviä laskuja!

Oskari

Lue Fearless Finns -blogin aiempia tekstejä >>