Fearless Finns: Terveiset universiadeista

Alppihiihtäjä Fanny Rintanen osallistui osana Suomen joukkuetta opiskelijoiden talviuniversiadeihin Yhdysvaltain Lake Placidissa. Kilpailut tarjosivat haastetta ja täydelliset lumiolosuhteet.

Kuvat: Ski Sport Finland / Fanny Rintanen

Mandatumin kumppani, alppihiihdon maajoukkue, kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatumin verkkosivuilla. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista ja huippu-urheilijan elämästä. Kaiken taustalla on alppimaajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Hey everyone!

Tammikuussa minulla oli mahdollisuus osallistua Lake Placidissa järjestettyihin World University Gameseihin eli talviuniversiadeihin.

Tapahtumaan osallistui 1 600 urheilijaa viidestäkymmenestä eri maasta. Suomen joukkueessa oli 22 urheilijaa, jotka osallistuivat kahdeksaan eri lajiin. Kisoista tuli minulle kolmentoista päivän reissu. 

fanny-maisema.jpgOlin innoissani, kun pääsin rinteille koettelemaan taitojani pujottelussa ja suurpujottelussa. Lisäjännitystä toi se, että kyseessä olivat minulle kauden ensimmäiset kisastartit.

Perille Lake Placidiin päästyämme aloitimme heti harjoittelun tulevia kilpailuja varten. Lumitilanne oli täydellinen, ja ympäröivien vuorten tarjoamat maisemat olivat henkeäsalpaavat. Rinteet olivat haastavat, mutta hyvin hoidetut. Ne tarjosivat mahtavan haasteen kaikille laskijoille.

Itse kilpailu ei mennyt minun osaltani putkeen, mutta muuten oli kuitenkin ihan hauskaa. Suomen joukkueessa oli mukana vain kolme alppihiihtäjää. Pojat onnistuivat hyvin tietyissä kilpailuissa, Emil Keränen suurpujottelussa (6.) ja Niklas Järvikare (17.) pujottelussa.

Pieni annos turismia

Alppihiihdon lisäksi meillä oli mahdollisuus tutustua Lake Placidin viehättävään kaupunkiin. Kävimme olympiakeskuksessa, jossa pidettiin 1980 talviolympialaiset. Talviuniversiadien avajaiset Lake Placid Olympic Centerissä olivat myös aivan mahtavat.

Yleisesti kyseessä oli unohtumaton matka, josta jäi paljon hyviä muistoja. Tapasin sekä vanhoja että uusia tuttavuuksia maailmalta. Kaikki olivat hyvällä mielellä, auttavaisia ja tunnelma oli koko ajan katossa. Jos saisin toisen mahdollisuuden osallistua näihin kilpailuihin, ei tarvitsisi miettiä kahta kertaa.

Mukavaa talvea,

Fanny Rintanen

Lue Fearless Finns -blogin aiempia tekstejä >>