Fearless Finns: Takaisin tuttuihin maisemiin

Pitkän kuntoutusjakson jälkeen alppihiihtäjä Niklas Järvikare on päässyt palaamaan suksille. Tutuissa Itävallan maisemissa haetaan nyt vauhtia ja virheettömyyttä, joilla haastavat kisarinteet taklataan.

Kuvat: Niklas Järvikare / Ski Sport Finland

Grüß Gott!

Olen tällä hetkellä Itävallan Hintertuxissa. Tulin tänne syyskuun alkupuolella hakemaan lumituntumaa pitkän loukkaantumisesta johtuvan tauon jälkeen. Laskettelu on tuntunut todella hyvältä, ja samalla muu oheistreeni on pysynyt hyvin mukana päiväohjelmassa.

Olen palannut suksille polven eturistisidevamman pitkän kuntoutuksen jälkeen. Niin kuin moni tietää, polven eturistisiteen kuntouttaminen on aikaa vievä prosessi, joka kestää noin 9–12 kuukautta. Vasta hyvän kuntoutuksen jälkeen pystyy rauhallisin mielin tehdä taas vauhdikkaita ja leikkaavia käännöksiä. Olen odottanut tätä kauan ja tehnyt jo vuoden töitä sen eteen, että pääsen takaisin suksille 100 % iskussa.

niklas-rinteessä.jpg

Nyt 10 laskupäivän jälkeen voin todeta, että polvi tuntuu todella stabiililta ja on täysin kivuton pitkien laskupäivien jälkeenkin. Olen todella tyytyväinen ortopedi Jussi Rantasen onnistuneeseen polvileikkaukseen ja fyssari Jesse Talikan suunnittelemaan kuntoutusprosessiin - suurkiitokset heille tästä!

Ottaen huomioon loukkaantumiseni halusin palata treenaamaan pitkäaikaisen valmentajani Wolfgang ”Wolfi" Riederin kanssa. Wolfi on ollut minun henkilökohtainen valmentajani jo oikeastaan viimeiset kahdeksan vuotta. Tämä tuntui hyvältä valinnalta, koska Wolfi tuntee minut pitkältä ajalta erittäin hyvin ja antaakin minulle turvallisen olon palata suksille ja valmistautua come-back-kaudelle. Valmennustiimissä on Wolfin lisäksi mukana Manfred Pranger, joka menestyi todella hyvin omalla alppihiihtouralla erityisesti pujottelussa ja tietää tarkalleen, mitä tarvitaan maailmancup-kisojen voittamiseksi.niklas-hyppää.jpg

Olen tämän lisäksi käynyt vuoden Stamsin alppilukiota, joka on todella tunnettu alppilukio täällä Itävallassa. Paikat ja ihmiset täällä Tirolin alueella ovat tulleet minulle enemmän kuin tutuiksi, eli on ollut myös kivaa päästä taas tuttuihin maisemiin vuoden tauon jälkeen.

Tulevalle kaudelle keskiössä on saada varmuutta ja virheettömyyttä haastaviin rinteisiin, joita Eurooppa- ja maailmancupissa tulee vastaan. Käytännössä tämä tarkoittaa tavoitetta päästä treenaamaan mahdollisimman jyrkissä ja jäisissä rinteissä mahdollisimman paljon. Haluan myös keskittyä parantamaan laskukuntoa, ja tämä tulee laskemalla mahdollisimman paljon, mutta kuitenkin itselleni oikeissa mittasuhteissa.

Todella hyvin mielin ja Fearless Finn -asenteella tulevaa kautta odotellessa! Toivotan kaikille lukijoille hyvää syksyä ja talven alkua! Winter is coming!

Niklas Järvikare