Fearless Finns: Alppihiihtoterveisiä Yhdysvalloista

Julia Toiviainen treenaa alppihiihtoa ja viettää yliopistoelämää Yhdysvalloissa. Alppihiihdon oheisharjoitukset auttavat urheilijaa kehittymään ja tarjoavat vastapainoa opiskelulle.

Kuvat: Ski Sport Finland /Julia Toiviainen

Moikka!

Nyt alkaa olla kesätreenit taputeltu, ja on jo siirrytty syksyn treeneihin. Pääsin vihdoin myös lumille. Olin elokuun alussa pari viikkoa Saas-Feessa Sveitsissä, jossa harjoittelu maistui ja laskut kulkivat. Olosuhteet olivat huippua, ja kehitystäkin tapahtui.

julia-toiviainen-pyöräilee.jpg

Tämän jälkeen minun oli aika suunnata kohti Yhdysvaltoja, jossa opiskelen Salt Lake Cityn Westminster Universityssa ja urheilen Westminster Griffins - alppihiihtojoukkueessa. Täällä arki on aika samanlaista kuin kesällä Suomessa – paitsi lisänä tietenkin opiskelu. Päivät alkavat aamuharjoituksesta, jonka jälkeen suuntaan koulun penkille, ja iltapäivällä luentojen jälkeen kutsuvat taas treenit. Erityisesti silloin, kun päivät ovat kiireisiä, minulle on tärkeää pitää kiinni säännöllisestä ruokailurytmistä ja riittävistä unista, koska nämä mahdollistavat niin kehityksen fyysisesti kuin myös jaksamisen koulussa.

Koulumme alppitiimi on mukava ja kovatasoinen, ja se kannustaa treenaamaan lisää. Harjoitukset koostuvat pitkälti samoista asioista, joista tytöt aikaisemmin ovat blogissa puhuneet, eli on voimaa, peruskuntoa, kestävyyttä, taitoa ja nopeutta. Tämän lisäksi tykkään ”vapaa-ajalla” pelailla futista, tennistä ja golfia.  Urheilun kuuluu olla kivaa, ja sen takia on hauska välillä vaihdella treenejä ja käydä haastamassa koulun muita urheilutiimejä heidän lajeissaan. Ylipäätään parasta alppihiihdon kesäharjoituksissa on niiden monipuolisuus.

Pääaineeni ollessa Computer Science vietän koneen edessä tunteja vähän liikaa, ja urheilu on minulle mahtava vastapaino tähän. Olenkin huomannut, että juoksulenkit tai pienetkin happihyppelyt luentojen välissä tekevät ihmeitä.

julia-toiviainen-lenkillä.jpgKaiken kaikkiaan kesätreenit sujuivat hyvin hikoillessa ja nauttiessa huikeasta kesästä! Seuraavaksi onkin kohteena kehittää räjähtävyyttä, jotta kisakaudella saisin tuotettua enemmän räjähtävää voimaa ja näin ollen oltua entistä nopeampi. Myös keskivartaloharjoituksia tulee kertymään runsaasti, sillä tämä ”core” on myös alppihiihdossa tärkeä elementti.  

Näillä eväillä siirryn kohti North American Cupin valloitusta ja sitä kautta kohti vielä isompia kilpailuja. Toivon kaikille hurjasti tsemppiä ja jaksamista syksyyn!

- Julia

Tutustu Julian treeniviikkoon ja poimi ideoita omiin treeneihin:

julia-treeniviikko.jpg