Fearless Finns: Suksi kulkee

Alppihiihtäjä Elian Lehdon kilpailukausi on lähtenyt käyntiin Eurooppa Cupin pistesijoilla. Nyt keskittyminen on vauhtilajeissa, kun edessä häämöttää maailmancupin syöksykilpailu.

Kuvat: Ski Sport Finland / Elian Lehto

Ciao!

Terveisiä Sveitsin Zinalista, jossa Eurooppa Cup onkin jo pyörähtänyt käyntiin niin super-G:n kuin suurpujottelun puitteissa. Zinalin miljöö on tavallisen luminen, ja vuoristokylässä tunnelmaa riittää. Aloitimme treenit täällä parisen viikkoa sitten, ja homma on niin sanotusti rullannut. Keli on vaihdellut kahden viikon aikana +15 asteesta -15 asteeseen ja olosuhteet muuttuneet siinä mukana, niin kuin voi kuvitella.

Kisojen ohella olemme päässeet hyvin treenaamaan super-G:tä ja suurpujottelua. Itsellä treenit ovat kulkeneet normaaliin tapaan, eli suksi kulkee oikein hyvin. Kausi alkoi kahdella FIS-kisan DNF:llä eli keskeytyksellä. Vauhti kummassakin kisassa oli erinomaista, mutta valitettava "Did Not Finish" taulukkoon jäi. Alppihiihdossa ei kuitenkaan jaeta palkintoja sille, joka on yksittäisen väliajan nopein, eli maaliin asti täytyy tulla.

elian-lehto-rinteessä.jpg

No, siitä pari päivää eteenpäin, ja luvassa oli tämän kauden Eurooppa Cupin avaus: Kaksi super-G-kisaa täällä Zinalissa. Oli tiukat kisat suhteellisen pienillä aikaeroilla, mutta onnistuin laskea kummassakin kisassa pisteille suunnitelmien mukaisesti. Ensimmäisenä päivänä olin 25. ja toisena päivänä 30.

Super-G-kisojen jälkeen vuorossa oli yksi välipäivä, jonka jälkeen Eurooppa Cup -kisat jatkuivat täällä Zinalissa tekniikkalajien avauskisoilla suurpujottelun merkeissä. Itsellä kisa ei mennyt tavoitteiden mukaisesti, ja jäin kaski sadasosaa pisteiltä. Huomenna on uusi mahdollisuus, ja siihen lähdetään iskemään sata lasissa.

Huomisen jälkeen jätän tekniikkalajit vähäksi aikaa. Tulen keskittymään hieman enemmän vauhtilajeihin eli syöksyyn ja super-G:hen. Ensin on luvassa Santa Caterinan Eurooppa Cupin syöksyt ja super-G-kisat Italiassa. Näiden jälkeen lähden Val Gardenaan legendaariseen Saslongin maailmancupin syöksyyn. Sitä odotan innolla!

Näkyillään!

-Elian