Fearless Finns: Tasaista jälkeä

Alppihiihtäjä Jesper Pohjolaisen kauden kalenteri on täyttynyt maailmancupin ja Eurooppa Cupin pujottelukilpailuista. Keski-Euroopan rinteillä haasteita on aiheuttanut lämmin sää.

Kuvat: Ski Sport Finland / Jesper Pohjolainen

Mandatumin kumppani - alppihiihdon, freeskin ja kumparelaskun maajoukkue Fearless Finns - kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatumin verkkosivuilla. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista ja huippu-urheilijan elämästä. Kaiken taustalla on maajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Moikka!

Tällä hetkellä kirjoittelen blogia kotoa käsin, ja huomenna matka jatkuu takaisin Keski-Eurooppaan Reiteralmiin treenaamaan pariksi viikoksi ennen tämän talven viimeisiä Eurooppa Cupin osakilpailuja Ruotsissa ja Norjassa. Näiden Eurooppa Cup -kisojen jälkeen onkin jäljellä enää SM-karkelot, ja kisakausi alkaa olla sitten paketissa.

Lämpimät kelit

Tammi- ja helmikuu menivät ympäri Keski-Eurooppaa kisaillessa ja pääosin Reiteralmissa treenatessa. Kelit ovat olleet erittäin lämpöiset ja pahimmillaan sateiset, mutta meillä olosuhteet treeneissä ovat olleet pääosin pelkkää priimaa.

Karun näköistä se kieltämättä on, kun tammikuussa on jo kevätkelit, lunta löytää pääosin vain rinteestä ja pellot alkavat vihertää. Lumien sulaminen niityiltä ja pelloilta tuo myös tuoksun muodossa muistutuksen siitä, että Keski-Euroopassakin harjoitetaan karjan kasvatusta.

Kisakuulumisia

Meikäläisen kisakalenteriin on tällä kaudella kuulunut maailmancupin ja Eurooppa Cupin pujottelukisoja. Eurooppa Cupin puolella ollaan tehty tasaista jälkeä, mutta maailmancupissa pistesijat jäivät nappaamatta tällä kaudella.

Tammikuun lopussa olin junnujen MM-rinteillä treenaamassa Chamonix’n maailmancupin puikkaa varten, ja pääsin paikan päälle katsomaan pikkusiskon kisoja. Hienostihan Rosa laski, pronssia syöksylaskusta! Tuntui hienolta nähdä mitalilasku paikan päällä.

Talvea ja lunta riittää kuitenkin Suomessa, joten mukavaa kevään odotusta kaikille!

Jesper Pohjolainen
Instagram: @jesperpohjolainen

Lue Fearless Finns -blogin aiempia tekstejä >>