Fearless Finns: Pohjois-Amerikan kiertueella

Suomen kumparemaajoukkueen urheilija Rasmus Karjalainen on kehittänyt laskurutiiniaan onnistuneesti. Muutamat kaatumiset ovat kuitenkin tuottaneet harmillisia pettymyksiä kilpailuissa.

Kuvat: Ski Sport Finland / Rasmus Karjalainen

Mandatumin kumppani - alppihiihdon, freeskin ja kumparelaskun maajoukkue Fearless Finns - kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatumin verkkosivuilla. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista ja huippu-urheilijan elämästä. Kaiken taustalla on maajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Terveisiä USA:n Watervillesta. Tämä oli Pohjois-Amerikan kiertueen toinen etappi, ja jäljellä on vielä legendaarinen Deer Valley ja sen haastava rinne.

Perustaso noussut

rasmus-potretti.jpgKauden alku on lähtenyt tekemisen puolesta hyvin käyntiin. Kisalaskuissa on kuitenkin tullut pieniä ja isompiakin virheitä, joiden takia sijoitukset eivät ole olleet aivan siellä, missä haluaisin.

Olen kuitenkin ollut tyytyväinen omiin kilpailusuorituksiini siinä mielessä, että tällä kaudella on ollut helppo lähteä kilpailemaan, ja rutiinisuoritukset ovat olleet varmoja. Perustasoni laskemisessa ja hypyissä on noussut huomattavasti viime kauteen verrattuna.

Maailmancupin ensimmäisellä puoliskolla satutin itseni Alpe D’Huezin parikumpareissa. Sieltä lähdettiin juuri ennen joulua Georgiaan hieman epävarmoin mielin, mutta loppujen lopuksi sain tehtyä omat suoritukseni ilman suurempia ongelmia.

Tukea joukkueelta

Tarina on vähän samankaltainen täällä Watervillessa. Kaaduin ensimmäisen kisan harjoituksissa ylähypyn, ja olkapääni otti hieman osumaa. Sen takia en voinut kilpailla kumpanakaan päivänä.

Mitään ei onneksi mennyt rikki, mutta kipu oli sen verran kova, etten enää kyennyt lähtöviivalle. Pettymys oli iso, sillä lasku oli kulkenut siihen asti hyvin.

rasmus-ja-joukkuekaveri.jpg

Meillä on hyvä joukkuehenki, ja hankalina hetkinä tukea on tarjolla niin joukkuekavereilta kuin valmennukselta. Välillä se tuki toki puetaan sellaisen pottuilun muotoon, jota kaikki ulkopuoliset eivät välttämättä ymmärtäisi.

Nyt suuntana on Deer Valley ja siellä olkapään jumppaus, jotta mies saataisiin jälleen kilpailukuntoon kiertueen viimeistä kisaa varten. Pohjois-Amerikan kiertueen jälkeen meillä on kuukauden kisatauko. Siitä ajasta leijonan osa kuluu Rukalla treenatessa. Maaliskuun alussa kisat jatkuvat Kazakstanissa.

Nautinnolisia laskuja kaikille!

- Rasmus
Instagram: @rasekarjalainen

Lue Fearless Finns -blogin aiempia tekstejä >>