Fearless Finns: Kisatuntuma tavoitteena

Alppihiihtäjä Rosa Pohjolainen on tehnyt paluuta kilparinteisiin loukkaantumisen jälkeen. Vauhtilajit ovat tulleet ohjelmaan mukaan, ja tavoitteena onkin laskea tulevissa nuorten maailmanmestaruuskilpailuissa kaikki lajit.

Kuvat: Ski Sport Finland / Rosa Pohjolainen

Mandatumin kumppani - alppihiihdon, freeskin ja kumparelaskun maajoukkue Fearless Finns - kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatumin verkkosivuilla. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista ja huippu-urheilijan elämästä. Kaiken taustalla on maajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Moi,

Tällä hetkellä olen juuri matkalla Reiteralmiin treenaamaan viikoksi.

rosa-suurpujotteluradalla.jpgValitettavasti kaaduin syöksytreeneissä Italian San Pellegrinossa ja jouduin ottamaan vajaan kahden viikon tauon laskemisesta. Säären ulkosyrjä ja pohje ottivat kaatumisessa sen verran kovan iskun, ettei monojen jalkaan laitto onnistunut. Tämän takia tärkeät Eurooppa Cupin kilpailut Zell am Seessa jäivät harmillisesti välistä.

Edistystä on kuitenkin tapahtunut. Eilen kävin laskemassa muutaman laskun Hyvinkäällä kotirinteessä, eivätkä monot enää aiheuttaneet merkittävää kipua.

Tällä hetkellä tavoitteena on saada viikon verran treenejä alle, ja sen jälkeen suuntana ovat 27.1 alkavat nuorten maailmanmestaruuskisat. Tavoitteena olisi laskea kaikki lajit, jos vain saadaan muutamat vauhtitreenit vielä alle.

Alkukausi on ollut omalta osaltani hieman hankala, eikä kisoihin paluu ole välttämättä mennyt haluamallani tavalla. Laskeminen on kuitenkin mennyt eteenpäin, ja kauden päätavoitteena on joka tapauksessa ollut kisatuntumaan takaisin pääseminen sekä suurpujottelun ja vauhtilajien laskeminen muutaman pelkän pujotteluvuoden jälkeen.

rosa-vuorten-edessä.jpg

Nuorten MM-kisojen jälkeen kierretään vielä muutamat Eurooppa Cupin kisat Keski-Euroopassa, minkä jälkeen siirrytään Pohjoismaihin kauden viimeisten kisojen pariin. Kevät vietetäänkin pitkälti Levillä, niin kauan kuin lunta vain riittää.

Nähdään rinteillä,

Rosa Pohjolainen
Instagram: @rosapohjolainen

Lue Fearless Finns -blogin aiempia tekstejä >>