Fearless Finns: Kisakutsu ja kuvauksia

Freeski-laskija Anni Kärävällä on monta rautaa tulessa. Tammikuun lopulla toteutuu unelma kovatasoiseen X Games -kilpailuun osallistumisesta, ja sitä ennen kuvataan laskuelokuvaa.

Kuvat: Ski Sport Finland / Anni Kärävä

Mandatumin kumppani - alppihiihdon, freeskin ja kumparelaskun maajoukkue Fearless Finns - kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatumin verkkosivuilla. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista ja huippu-urheilijan elämästä. Kaiken taustalla on maajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Laskukauteni on täydessä vauhdissa. Olen kilpaillut kolmessa maailmancupin kilpailussa sekä osallistunut kahteen eri lasketteluvideoprojektiin. Joulu ja pieni rauhoittuminen perheeni kanssa teki kiireiden keskellä todella hyvää mielelle ja keholle.

Loma meni osittain myös suunnitellessa tulevaa, kun uusi vuosi lähtee aika vauhdikkaasti käyntiin. Suuntasin heti tammikuun alussa kuvausreissulle, ja matka jatkuu siitä Rukan kautta Jenkkeihin kisoihin.

Odottamaton kutsu

Sain joulukuussa kutsun tammikuun X Games -kisoihin. Kisat järjestetään Aspenissa 26.–28.1. Kyseessä on kutsukisa, ja X Gameseja arvostetaan todella paljon laskijoiden keskuudessa.

anni-hymyilee.jpg

Kutsu on ollut ehdottomasti yksi unelmistani, ja tuntuu todella siistiltä päästä osallistumaan tapahtumaan. Koska tapahtuma on Yhdysvalloissa, sinne kutsutaan ensisijaisesti pohjoisamerikkalaisia urheilijoita. Tätä taustaa vasten kutsu tuntuu entistäkin paremmalta.

Kuvauksia kisojen lomaan

anni-tekee-temppua.jpgOlen innoissani tulevista kisoista mutta myös kuvausjutuista. On kiva päästä toteuttamaan itseäni monella eri tavalla ja inspiroitua laskemisen eri puolista.

Olen ollut viimeiset kymmenen päivää kuvaamassa katulasketteluelokuvaa yhdysvaltalaisen kuvausporukan kanssa. Olemme liikkuneet pääkaupunkiseudulla ja etsineet mielenkiintoisia laskettavia kohteita. On ollut ilo päästä mukaan projektiin ja tutustua uusiin ihmisiin. Pakkanen ja runsas lumen määrä ovat olleet erittäin tervetulleita, ja elokuva edistyi hyvällä tahdilla. Leffa on julkaisukunnossa ensi syksynä.

Tasapainoa

Seuraavaksi lähden kotiin Rukalle valmistautumaan tuleviin kisoihin. Kiva päästä hetkeksi rauhoittumaan tunturiin ja suuntaamaan ajatukset seuraavaan reissuun.

Minulla on tällä kaudella paljon kisoja, kuvausjuttuja ja tapahtumia. Kaiken tasapainottelu vaatii hieman harjoittelua, mutta niin kuin mummoni sanoi viimeksi, kun näin häntä: ”kannattaa takoa kun rauta on kuumaa”. Näinhän se on.

Olen kiitollinen kaikista eri mahdollisuuksista ja arvostan paljon sitä, että pääsen tekemään paljon innostavia ja erilaisia juttuja laskettelun parissa.

Nautinnollisia laskuja jokaiselle!

- Anni Kärävä

Lue Fearless Finns -blogin aiempia tekstejä >>