Fearless Finns: Paras mahdollinen alku

Kumparelaskija Olli Penttala laski heti kauden ensimmäisessä maailmancup-kilpailussa uransa parhaalle sijoitukselle. Vuodenvaihteessa on aikaa rauhoittua ja kerrata alkukauden onnistumisia.

Kuvat: Ski Sport Finland / Olli Penttala

Mandatumin kumppani - alppihiihdon, freeskin ja kumparelaskun maajoukkue Fearless Finns - kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatumin verkkosivuilla. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista ja huippu-urheilijan elämästä. Kaiken taustalla on maajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Kisakausi auki ja tunneskaala käyttöön

olli-ja-joukkue.jpgKumpareiden maailmancupin kisakausi käynnistyi Rukalla joulukuun alussa. Olin ensimmäistä kertaa Rukan finaalissa (eli 16 parhaan joukossa) urani aikana ja samalla ensimmäistä kertaa superfinaalissa (eli 6 parhaan joukossa) missään kilpailussa. Sijoituin lopulta neljänneksi, joka on toistaiseksi urani paras sijoitus!

Kilpailusta teki erittäin hienon vielä se, että pääsin laskemaan kotiyleisön edessä. Perhe, kaverit ja kaikki joukkuetoverit olivat kannustamassa ja lopulta onnittelemassa.

Ruotsiin, Ranskaan ja Georgiaan

Rukalta kilpailukausi jatkui Ruotsin Idre Fjälliin, jossa pienien virheiden jälkeen finaalipaikka jäi tällä kertaa haaveeksi. Ranskassa laskin hyvin, mutta maailmancupin pisteet jäivät vähäisiksi, kun finaalipaikka ei auennut.

Ennen joulua lähdimme vielä Georgian Bakurianiin, jossa käytiin kumpareiden ja parikumpareiden maailmancupin osakilpailut. Bakurianin kisarinteeseen oli saatu luotua lumi vasta muutama päivä ennen meidän tuloa. Ensimmäisenä treenipäivänä hieman mietitytti, että miten tässä kisataan, kun kisarinne näytti niin keskeneräiseltä. Toisena päivänä rinne oli kuitenkin muokattu hyväksi laskea.

olli-kumpareissa.jpg

Treeneissä sain hyviä laskuja, mutta kilpailuun ei jostain syystä osunut hyvää laskua. Finaaliin ei siis ollut asiaa. Parikumpareissa ensimmäisellä kierroksella voitin Japanin vastustajan, mutta toisella kierroksella Yhdysvaltojen Nick Page (joka oli lopulta kilpailun kolmas) oli parempi.

Kiertue jatkuu Pohjois-Amerikassa

Kausi alkoi urani parhaalla mahdollisella tavalla. Blogia kirjoittaessani suuntaan joulun ja uuden vuoden viettoon Itävallan Hintertuxiin, jossa tyttöystäväni on tällä hetkellä. Hän asuu pakettiautossa elämällä ”vanlifea”. Yksinkertainen elämä rauhoittaa mielen, ja pääsen vähän hengähtämään ennen seuraavia koitoksia.

Tammikuun alkupuolelle lennän Kuusamoon ja Rukalle, jossa meillä on viikon treenileiri. Sieltä siirryn kotikulmille Jyväskylään muutamaksi päiväksi ennen Kanadan ja Yhdysvaltojen kisoihin lähtemistä. Pohjois-Amerikan reissu kestää kolme viikkoa. Toivottavasti siellä lasku kulkee, ja saan kerättyä hyvän pinon maailmancupin pisteitä.

Hyvää uutta vuotta kaikille ja nauttikaa laskemisesta!

Olli Penttala
Instagram: @openttala

Lue Fearless Finns -blogin aiempia tekstejä >>