Fearless Finns: Varma fiilis

Kumparelaskija Severi Vierelällä on ollut hyvä varmuus omaan tekemiseen jo heti kauden alussa. Ensimmäiset maailmancup-kilpailut johtivat finaalisijoituksiin, ja nyt on aika näyttää osaamista Ranskassa.

Kuvat: Ski Sport Finland / Severi Vierelä

Mandatumin kumppani - alppihiihdon, freeskin ja kumparelaskun maajoukkue Fearless Finns - kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatumin verkkosivuilla. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista ja huippu-urheilijan elämästä. Kaiken taustalla on maajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Tervehdys laskukansa!

Kumparelaskun maailmancupin kisakausi avattiin Rukalla reilu viikko sitten, ja viime viikonloppuna kisakiertue jatkui Ruotsin Idre Fjällissa.

Viime kauden loukkaantumisen jälkeen minulla oli syksyllä rauhallisempi tahti kuin joukkuekavereillani. Hitaammasta startista huolimatta kisakausi on lähtenyt käyntiin hyvällä pöhinällä. Rukan kisaa edeltävällä lumileirillä sain hyvän varmuuden omaan tekemiseeni, ja pääsin hyvillä fiiliksillä kisaamaan.

Laskuvarmuus löytyi nopeasti

severi-hypyssä.jpgEnnen Rukan kilpailua minulla oli varmin olo moneen vuoteen, vaikka takana oli vähemmän laskuja kuin aiempina vuosina. Kilpailut menivät vallan mainiosti, ja kahdessa ensimmäisessä kisassa pääsin finaaleihin eli 16 parhaan joukkoon.

Rukan mäki ja varsinkin kisamäki on aina ollut minulle haastava laskea. Lähdin Rukalta kuitenkin Ruotsiin 14. sija mukanani, ja Idre Fjällissa pääsin jälleen finaaliin. Idressä Rukan sijoitus kohentui vielä yhdellä pykälällä. Idren parikumpareissa olin 30. Minulla oli kilpailua ennen hyvä fiilis ja meininki, joka kuitenkin laantui hieman, kun kaaduin pahasti toisissa treeneissä. Kiitos fysioterapeutille, joka laittoi miehen kuntoon, ja pääsin kisaamaan.

Hyvällä fiiliksellä Ranskaan

Jotain jäi kyllä vielä hampaankoloon Ruotsissa, mutta positiivisella ilmeellä mennään eteenpäin Ranskaan Alpe d´Hueziin. Olemme blogia kirjoittaessani parhaillaan matkalla sinne. Ranskassa kisataan 14.–16. joulukuuta.  Innolla odotan, että pääsee taas starttiviivalle näyttämään, mitä osaan!

severi-ja-joukkue.jpg

Meillä on joukkueessa kaikin puolin hyvä tunnelma. Meillä on hyvä joukkuehenki, joka sai vielä lisänostetta Olli Penttalan oltua Rukan kisojen neljäs.

Rauhallista joulun odotusta!

Severi Vierelä
Instagram: @severivierela

Lue Fearless Finns -blogin aiempia tekstejä >>