Fearless Finns: Rukan kumpareikossa

Suomen kumparemaajoukkueen urheilija Jimi Salonen avasi maailmancup-kautensa Rukalla joulukuun alussa. Kisalasku ei onnistunut suunnitelmien mukaisesti, mutta jatkoa ajatellen kehityskohdat ovat kirkkaana mielessä.

Kuvat: Ski Sport Finland / Jimi Salonen

Mandatumin kumppani - alppihiihdon, freeskin ja kumparelaskun maajoukkue Fearless Finns - kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatumin verkkosivuilla. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista ja huippu-urheilijan elämästä. Kaiken taustalla on maajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Rukan huikea tunnelma

Rukalla avattiin jälleen perinteisesti kumparelaskun maailmancup-kausi. Meidän kumparelaskijoiden kausi alkaa vähän myöhemmin muihin alppilajeihin verrattuna, joten kisakuume oli ennättänyt nousta jo ihan mukaviin lukemiin.

jimi-kumpareissa.jpgNyt kisakausi on sitten korkattu. Ensimmäisen kisan kuumotukset ja jännitykset ovat takana. Omalta osaltani kisa ei mennyt suunnitelmien mukaisesti. Pieniä epäonnistumisia tuli kisalaskun aikana, mutta siitä ei sen enempää. Tiedän, mitä laskun osa-alueita pitää kehittää. Ehkä yleisesti pientä huolellisuutta tarvitaan lisää, niin hyvä siitä tulee.

Työ jatkuu. Joukkue matkaa Ruotsiin jatkamaan kisaamista, mutta minä menen kotiin Jyväskylään tekemään töitä. Hyppään mukaan joukkueen matkaan jälleen tammikuussa, kun lähdetään Pohjois-Amerikan kolmen kisan kiertueelle.

Joukkuekaverit hyvässä vireessä

Vaikka oma laskuni ei Rukalla täydellisesti onnistunut, iloa tuotti Severi Vierelän ja Olli Penttalan hienot laskut. Severi teki hienon paluun kisarinteisiin viime talven loukkaantumisen jälkeen. Hän on löytänyt laskemisen ilon ja varmuuden. Hänen taustoihinsa nähden 14. sija oli mainio suoritus. Uskon, että tämä nuori mies nähdään kauden aikana korkeammallakin tuloslistalla.

jimi-hypyssä.jpg

Olli edustaa minun kanssani joukkueen kokenutta kaartia. Hän ei ole koskaan aiemmin ollut parhaimmillaan Rukan kumpareikossa, joten nyt saavutettu neljäs sija on aivan mahtava tulos! Olli on persoonana aika rauhallinen kaveri, mutta selvästi näki, että hyvä suoritus näkyi myös hänen kehonkielessään suorastaan riehakkaina ilon purkauksina.

Tästä on hyvä jatkaa koko joukkueena!

Mukavaa joulunaikaa,

Jimi Salonen
Instagram: @salonenjimi

Lue Fearless Finns -blogin aiempia tekstejä >>