Fearless Finns: Maailmancup avattu

Freeski-laskija Simo Peltola harjoitteli Rukan paukkupakkasissa samalla kun muu joukkue avasi slopestylen maailmancup-kauden lumimyrskyn keskellä Itävallassa.

Kuvat: Ski Sport Finland / Simo Peltola

Mandatumin kumppani - alppihiihdon, freeskin ja kumparelaskun maajoukkue Fearless Finns - kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatumin verkkosivuilla. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista ja huippu-urheilijan elämästä. Kaiken taustalla on maajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Stubai maailmancup-raportti

Stubain slopestylen maailmancup-avaus marraskuun lopulla osoittautui haastavaksi meidän joukkueelle. Tällä kertaa päästiin kisaan vain kolmen laskijan voimin. Anni Kärävä, Kuura Koivisto ja Teemu Lauronen kohtasivat epäsuotuisia olosuhteita Stubaissa saaden vain yhden päivän harjoittelua ennen kilpailua. Jopa se yksi harjoituspäivä oli lumimyrskyssä, mikä lisäsi vaikeuksia valmistautua.

Kilpailupäivänä sää parani, mutta rajallinen harjoitteluaika vaikeutti joukkueen sopeutumista rataan. Huolimatta haasteista Kuura Koivisto ja Teemu Lauronen ländäsivät laskut, mutta pienet virheet vaikuttivat tuomareiden heille antamiin pisteisiin. Anni Kärävä pääsi puhtaalla laskullansa jopa finaaliin, mutta huonon sään vuoksi finaalit jouduttiin perumaan. Tämä johti siihen, että Anni sijoittui lopulta kuudenneksi. Harmi, ettemme päässeet näkemään Annin laskua isolla ruudulla, mutta upea suoritus silti! Suomen joukkue suoriutui hienosti ottaen huomioon erittäin hankalat olosuhteet.

Harjoittelua Rukalla

Samalla kun joukkue kamppaili Stubaissa, olin itse Rukalla harjoitusleirillä. Kanadan lumilautajoukkue oli tuonut mukanaan oman rinnekonekuskin. Hän rakensi tiimilleen erinomaiset hyppyrit, joita onneksi myös suomalaisjoukkue sai hyödyntää. Koko alkukauden ajan epävakaiset sääolosuhteet ovat vaikeuttaneet hyvien harjoituspäivien saamista, joten Ruka tarjosi arvokkaan tilaisuuden laadukkaaseen harjoitteluun.
simo-potretti.jpg

Koska asun Itävallassa, en ole tottunut niin koviin pakkasiin, mutta viikon jälkeen tunsin oloni mukavammaksi. Rukalla on tällä hetkellä todennäköisesti maailman parhaat olosuhteet. Nopeat kierrokset ja yksityinen parkki tarjosivat hyvän mahdollisuuden harjoitteluun ja runsaisiin toistomäärin. Se ei aina ole mahdollista Alpeilla, missä säävaihtelut voivat vaikuttaa voimakkaammin lasketteluun. Kaiken kaikkiaan Rukan kokemus tarjosi positiivisen kontrastin Stubain säähaasteisiin verrattuna.

Pekingissä parempaa laskemista

Stubain kisojen jälkeen joukkueemme suuntasi Kiinaan, jossa käytiin big airin maailmancupin osakilpailu. Pekingin kisoihin suomalaisista osallistuvat minun lisäksi Teemu Lauronen, Kuura Koivisto, Anni Kärävä ja Elias Syrjä.

Anni ja Elias laskivat hienosti finaaliin. Omat hyppyni jäivät vähän vaillinaisiksi, ja sijoituin karsintaryhmäni 21. sijalle. Finaaleissa Anni laski viidenneksi ja Elias kahdeksanneksi. Eritoten Eliaksella olisi ollut mahdollisuudet vieläkin parempaan sijaan, mutta olosuhteet tekivät laskemisesta jälleen haastavaa. Hyvät sijoitukset nostivat kuitenkin koko joukkueen tunnelmaa jatkoa ajatellen.

Jospa pian kisasäät paranisivat ja päästäisiin laskemaan turvallisissa sekä mukavissa olosuhteissa.

Rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta! 

- Simo Peltola
@speldo

Lue Fearless Finns -blogin aiempia tekstejä >>