Fearless Finns: Valmistautumista maailmancup-finaaleihin

Edellinen huippukausi tarjosi hyvät pohjat talveen Santeri Kiiverille. Tämän kauden haasteista huolimatta para-alppihiihdon maailmancup-finaaleihin lähdetään hakemaan onnistumisia hyvällä fiiliksellä.

Kuvat: Ski Sport Finland / Santeri Kiiveri

Mandatumin kumppani, alppihiihdon maajoukkue, kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatumin verkkosivuilla. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista ja huippu-urheilijan elämästä. Kaiken taustalla on alppimaajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Santeri tässä moi!

Kirjoitan tällä hetkellä tekstiä Kitzbühelissa. Takana on kaksi maailmancupin pujottelua. Kisaaminen tällä kaudella on ollut välillä vaikeaa, mutta vauhtia löytyy onneksi taustalta. 

santeri-startissa.jpgViime vuoden huippukauden jälkeen oli mukava lähteä valmistautumaan kuluvaan kauteen. Töitä tehtiin rennolla mielellä, mutta tosissaan. Kauteen valmistautuminen kesän ja syksyn osalta onnistui suunnitellusti.

MM-kisat kauden päätavoite

Alkukauden kisat Sveitsin St. Moritzissa menivät oletetusti, ja aloitimme valmistautumisen MM-kisoihin. Valmistautuminen meni lämpimien kelien takia hieman pieleen ja ”pre-camp” Andorrassa jouduttiin perumaan vain muutama päivä ennen lähtöä.

MM-kisoissa olin flunssaisena. Kisarinne oli itselleni sopiva ja haastava. Valitettavasti hieman voimattomana en pystynyt alkukisoissa omiin parhaisiin suorituksiin. Olen tyytyväinen neljänteen sijaan pujottelussa. Vauhtia löytyy siis vieläkin.

MM-kisojen jälkeen on ollut kalenterissa tyhjää. Treenit olen tehnyt kotona, ja valmistautuminen loppukauden kisoihin ei ole ollut ehkä ihan toivomaani. Yritetään kuitenkin saada maksimit irti ja hyvä fiilis niihin kisoihin, joita on vielä jäljellä. Kevät tulee, ja se on minulle hyvä. Laskeminen on aina tuntunut itselle mieluisalta loppukaudesta. 

Maailmancup-finaalit Cortinassa

Palataan Kitzbüheliin. Kisoissa saavutin sijat 10 ja 6. Nyt jään Itävaltaan vielä treenaamaan ja Eurooppa Cupin kilpailuihin hakemaan hyvää fiilistä pian alkaviin maailmancupin finaaleihin Italian Cortina d'Ampezzoon.

Fiilis on vähän takaa-ajava, ja nyt yritetään saada kisoihin hyvä vire. Cortinan jälkeen oma kausi on kisojen osalta luultavasti siinä. Suunnitelmaa loppukauteen ei ole vielä tehty, mutta luultavasti suuntaan pohjoisen lumille.

- Santeri

Lue Fearless Finns -blogin aiempia tekstejä >>