Fearless Finns: Esilaskijana Levillä

Suomen alppimaajoukkueen Rosa Pohjolainen on pitänyt kilpailutuntumaa yllä toimimalla esilaskijana junioreiden kilpailuissa Levillä. Lyhyen kotona käynnin jälkeen on aika suunnata jälleen takaisin Lapin keväthangille.

Kuvat: Ski Sport Finland / Rosa Pohjolainen

Mandatumin kumppani, alppihiihdon maajoukkue, kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatumin verkkosivuilla. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista ja huippu-urheilijan elämästä. Kaiken taustalla on alppimaajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

rosa-potretti.jpgKävin viime viikolla laskemassa esilaskut Levillä pidetyissä junioreiden Mandatum Alpine Ski Tourin kilpailuissa. Kisaohjelmassa oli vauhtia, eli syöksylaskua ja super-G:tä, sekä suurpujottelua. Tuli siis laitettua vauhtisukset jalkaan hiukan pidemmän tauon jälkeen. Oli kiva nähdä paljon uusia nuoria laskijoita lajin parissa.

Nyt suunnitelmissa on lentää seuraavaksi kotiin Hyvinkäälle viikoksi lepäämään ja laskemaan muutamat tekniikkatreenit kotona Sveitsin hiihtokeskuksessa. Sveitsin hiihtokeskuksessa on helppo käydä ja siellä saa hyvin pidettyä suksituntumaa yllä.

Maaliskuun alussa suunta on takaisin Leville harjoittelemaan ja laskemaan Eurooppa Cup -kilpailujen esilaskut Suomulla sekä Levillä. Samalla tarkoituksena on hakea kisafiilistä takaisin jo ensi kauden kisoja ajatellen. Toivottavasti lunta riittää Lapissa pitkään ja saadaan vedettyä hyvä kevät laskutreenien parissa.

Tsemppiä kaikille kisoihin ja mukavia laskuja keväisillä rinteillä,

Rosa Pohjolainen

Lue Fearless Finns -blogin aiempia tekstejä >>