Fearless Finns: Valmis uuteen kauteen

Yhdysvalloissa treenaava Julia Toiviainen keskittyi viime kauden kuntouttamaan polveaan. Nyt polvi on kunnossa ja into päästä kilpailemaan on kova.

Kuvat: Ski Sport Finland / Julia Toiviainen

Mandatumin kumppani - alppihiihdon, freeskin ja kumparelaskun maajoukkue Fearless Finns - kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatumin verkkosivuilla. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista ja huippu-urheilijan elämästä. Kaiken taustalla on maajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Heippa kaikki ja terveiset Coloradosta!

julia-hymyilee.jpgUusi kausi ja uudet kujeet. Vuoden kisatauon jälkeen polveni tuntuu jälleen hyvältä, ja odotan innolla joulukuuta sekä kauden ensimmäisiä kisoja.

Viime kausi oli erilaisella tavalla haastava, sillä keskityin polven kuntoutukseen ja pelkkään harjoitteluun. Loppukaudesta oli jo vaikea malttaa, mutta kuulemma maltti on valttia! Nyt tuntuu onneksi hyvältä, ja olen niin fyysisesti kuin henkisesti valmis uuteen kauteen.

Tutkinto taskuun

Tämä vuosi toi tullessaan uuden polven lisäksi muitakin muutoksia, sillä valmistuin heinäkuussa yhdysvaltalaisesta yliopistosta Westminster Universitysta ja sain paperit Bachelor of Science in Computer Science -tutkinnosta.

Kauden aikana myös neuvottelimme tulevasta, ja sain mahdollisuuden siirtyä University of Colorado Boulderiin täksi vuodeksi. Suoritan nyt täällä maisterin tutkintoa, samalla kisaten koulun alppitiimissä. Pakko myöntää, että yhdeksän kuukauden nopeutettu Master of Finance -tutkinto on pitänyt päivät treenien ohessa kiireisinä, mutta hyvässä porukassa hommat hoituvat.

Rinteessä perusasioita

Vaikka syksy on ollut hektistä, kerkesin onneksi myös lumille. Olin laskemassa Sveitsin Saas Feessa, jossa olosuhteet olivat hyvät ja sain hyviä perustoistoja. Tämän jälkeen lensin takaisin Amerikkaan, ja olen keskittynyt kovasti fysiikaan.

julia-tuolihississä.jpg

Laskemisen osalta tämänhetkinen kotikaupunkini Boulder on sijainniltaan loistava. Se on vajaan kahden tunnin ajomatkan päästä keskuksista, kuten Vail ja Copper Mountain, joissa harjoittelemme, kunnes kotimäki Eldora aukeaa. Keskukset ovat korkealla, sillä pelkkä Boulder on jo 1600 metrissä ja Copperin huippu melkein 3700 metrissä. Tänä vuonna harjoittelu ja koulu pitää minut kiireisenä Amerikan mantereella, minkä vuoksi en valitettavasti pääse Leville kisamaan maailmancupiin.

Mukavaa alkutalvea!

Terkuin,

Julia Toiviainen

Lue Fearless Finns -blogin aiempia tekstejä >>