Fearless Finns: Söldenistä Leville

Erika Pykäläisen lupaavasti alkanut harjoituskausi ei vielä tuottanut toivottua tulosta maailmancupin kauden avauksessa Söldenissä. Nyt sukset on käännetty kohti Leviä ja seuraavaa kilpailua.

Kuvat: Ski Sport Finland / Erika Pykäläinen

Mandatumin kumppani - alppihiihdon, freeskin ja kumparelaskun maajoukkue Fearless Finns - kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatumin verkkosivuilla. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista ja huippu-urheilijan elämästä. Kaiken taustalla on maajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Moi,

Täällä kirjoittelee Erika.

Kirjoitan blogia lentokoneessa matkalla Suomeen. Söldenin maailmancupin osakilpailu on takana. Kisakausi on korkattu, ja päällimmäiset fiilikset ovat todella ristiriitaiset. Treenikausi on mennyt kaikin puolin todella hyvin. Valmistautuminen kisaan oli onnistunut, mutta nyt vain itse kisalasku oli aika heikko. Pari virhettä tuli jyrkällä tehtyä, mutta oikeastaan koko lasku oli liian kontrolloitua, ja minun oli vaikea löytää flow’ta.

erika-lähtöportilla.jpgSöldenin kisa on klassikko kauden avauskisana, ja se tulee joka vuosi meille urheilijoille hyvin aikaisin. Epävarmuus alkaa hiipimään korvien väliin helposti näin kauden ensimmäisessä kisassa.

Menneeseen kisaan on turha tarrautua liian analyyttisesti, mutta on hyvä käydä läpi kehityskohteet tulevaisuutta varten. Kauden eka kisa on kauden eka kisa. Nyt on onneksi koko kausi edessä, ja mahdollisuus nousta tästä sekä jatkaa eteenpäin. Olen luottavainen omaan tekemiseeni ja nyt on vain laitettava fokus siihen.

Kisakausi jatkuu Levillä

Levillä käydään pujottelun maailmancupin osakilpailut 11. ja 12.11.2023. Jatkan Leville todella innoissani. Vähän on vaikea vielä sanoa, miten pujottelu lähtee kulkemaan, mutta tämän viikon treenit ja kisa sen sitten kertovat. Hirveästi en ole vielä Levin kisoja ajatellut, mutta kyllä ne ajatukset tässä sinne kääntyvät. En myöskään halua liikaa miettimällä luoda lisäpaineita harjoitteluun.

erika-hississä.jpg

Levi on loistava paikka harjoitella, ja kisaamiseen se on ehdottomasti yksi kiertueen lempikohteistani. Toivon, että yleisöä saapuu paljon paikalle seuraamaan kisoja ja kannustamaan kaikkia laskijoita.

Levi tulee kuitenkin todella äkkiä vastaan, joten nyt on aika vaihtaa lyhyempää suksea alle ja pistää rähinää päälle!

Nähdään Levillä!

- Erika Pykäläinen

Instagram: @erika.pykalainen