Fearless Finns: Olosuhteiden viemää

Alppihiihtäjä Elian Lehto on valmis starttaamaan vauhtilajien kilpailukauden maailmancupissa. Valitettavasti ensimmäinen syöksykisa Zermattissa jouduttiin perumaan, mutta seuraava mahdollisuus odottaa Kalliovuorilla.

Kuvat: Ski Sport Finland / Elian Lehto

Mandatumin kumppani - alppihiihdon, freeskin ja kumparelaskun maajoukkue Fearless Finns - kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatumin verkkosivuilla. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista ja huippu-urheilijan elämästä. Kaiken taustalla on maajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Kun päivät lyhenevät ja lämpötila laskee, on se merkki alppihiihdon maailmancupin alkamisesta. Joillekin - ja ennen kaikkea minulle - jännitys alkaa Zermattissa syöksyn maailmancupin avauksella.

Sveitsin Alppien sydämessä sijaitseva Zermatt on vuoristoparatiisi. Sen henkeäsalpaavat näkymät Matterhornille ja maailmanluokan hiihtokeskukset sekä rinteet tekevät siitä ihanteellisen paikan aloittaa alppihiihdon maailmancupin kausi. Totta kai sääolosuhteet ja se, että paikka on tunnetusti niille erityisen arka, täytyy ottaa huomioon.

Paluu kesään

Lumileirit alkoivat meillä heinäkuussa. Pääasiassa leirit pidettiin juuri Zermattissa, joka sopii erinomaisesti vauhtilajien harjoitteluun. Kesäisin siellä on mahdollista saada jopa minuutin kestävä syöksyrata, mikä on nykypäivän jäätikköolosuhteissa uskomatonta. Kesällä saimme pankkiin huippupäiviä, jotka näin jälkeen päin katsottuna ovat osoittautuneet todella tärkeiksi. Tämä siksi, että miltei koko lokakuun treenit jouduttiin perumaan riittämättömien olosuhteiden vuoksi.

matterhorn-maisema.jpg

Pitkä kesä on takana päin, ja vihdoin pääsen kokeilemaan miltä ”oikea laskeminen” ja kisaaminen tuntuvat taas tauon jälkeen. Tunnen olevani kuitenkin valmis, ja ensimmäinen treeni osoitti, että ollaan oikealla polulla ja fiiliksellä.

Korkealle Kalliovuorille

Valitettavasti Zermattin kisaviikonlopun laskut loppuivat ensimmäisiin harjoituksiin. Luonto näytti voimansa, eikä muita harjoituspäiviä, kisoista puhumattakaan, saatu vietyä läpi.

Nyt kisakiertue jatkuu Yhdysvaltojen puolelle Kalliovuorille Beaver Creekiin, jossa lasketaan syöksylaskun ja super-g:n maailmancupin osakilpailut 28.11.-3.12.2023. Beaver Creekin Birds of Prey -kisarinne sijaitsee erittäin korkealla. Lähtö sijaitsee 3 483 metrin korkeudessa merenpinnasta mitattuna ja maali on 2 730 metrissä, joten kilpailulaskun jälkeen puuskututtaa normaalia enemmän.

Odotan tulevaa kisakautta innolla enkä malta odottaa, että pääsen kunnolla laskemaan.

- Elian

Lue Fearless Finns -blogin aiempia tekstejä >>