Fearless Finns: Maajoukkueen matkaan

Alppihiihtäjä Eduard Hallbergilla on alkukaudessa riittänyt vauhtia ja kilpailuissakin on tullut onnistumisia. Sukset suunnataan seuraavaksi Keski-Eurooppaan.

Kuvat: Ski Sport Finland / Eduard Hallberg

Mandatumin kumppani, alppihiihdon maajoukkue, kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatumin verkkosivuilla. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista ja huippu-urheilijan elämästä. Kaiken taustalla on alppimaajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Moi kaikki, Eddie täällä!

Toivottavasti teillä kaikilla on ollut mukava joululoma ja hyvä alku uudelle vuodelle.

eduard-hississä.jpgJuuri nyt olen matkalla Keski-Eurooppaan. Kisakausi on alkanut oikein mukavasti. Olen saanut monta laskupäivää alle, vaikka syksyllä olikin vaikeaa löytää lunta ja hyviä olosuhteita. Minulla on nyt lukion neljäs ja viimeinen vuosi meneillään. ”Pre-season”-aika kuluikin pääosin lukion parissa. Elo- ja syyskuussa laskettiin Oslossa Snø-hallissa.

Lokakuun alussa lähdettiin sitten Itävaltaan, jossa olimme noin kaksi viikkoa. Kuun vaihteessa opettajalta kävi käsky, että nyt pitää myös käydä koulussa välillä. Olin viikon koulussa ja sitten pakkasin auton ja lähdin ajelemaan kohti Leviä.

Levillä maajoukkueen kanssa

Levillä sain laskea ensimmäisen kerran maajoukkueen kanssa. Samalla sain myös tutustua maajoukkueen uusiin valmentajiin Mario Rafetzederiin ja Andreas Thameriin. Levillä harjoitukset pyörivät oikein hyvin. Maajoukkueen pojilla on kova tempo päällä ja meillä on keskenämme oikein hyvä fiilis.

Levillä oli mahtavat olosuhteet, ja treenasimme siellä pari viikkoa Black- ja Eturinteessä. Marraskuun lopussa päätin jäädä Leville laskemaan FIS-kilpailuja, kun muut pojat jatkoivat matkaa kohti etelää Keski-Eurooppaan Eurooppa Cupin kilpailuihin. Omissa FIS-kisoissa oli paljon hyvätasoisia laskijoita ja lähdin kotiin neljällä top-4-sijoituksella. Poimin myös minimipisteet yhdestä pujottelukisasta.

eduard-katsoo-rinteeseen.jpg

Levin jälkeen oli vähän aikaa treenata ja löytää asioita, jotka toimivat hyvin ja joita pitää puolestaan vielä parantaa. Vauhti oli hyvä ennen joulua, mutta on ollut vaikeaa saada peräkkäin kaksi ehjää laskua.

Joulu Suomessa

Joulun vietin perheen kanssa Suomessa. Lähdin kuitenkin aika pian takaisin Norjaan. Siellä sain muutaman treenipäivän ja samalla sain testattua, kuinka paljon joulukinkku painoi jaloissa.

Seuraavaksi menen Schladmingiin, jossa treenaan maajoukkueen kanssa. Itävallasta lähdemme kisaamaan Italiaan. Tulevat viikot ovat aika kiireisiä: paljon matkustamista ja kisoja kisojen perään. On erittäin tärkeää löytää aikaa myös lepäämiseen, syömiseen ja vähän jumppailuun laskemisen sivussa. Myös nuorten MM-kisat lähestyvät, ja niitä varten pitää sekä kropan että laskun olla tikissä.

The grind continues!

Eduard Hallberg

Lue Fearless Finns -blogin aiempia tekstejä >>