Fearless Finns: Rohkeutta suurpujotteluun

Alppihiihtäjä Erik Saravuo opiskelee alppilukiossa ja laskee ensimmäistä kauttaan Ski Sport Finlandin Challenger -ryhmässä. Kisakaudelle asetetut tavoitteet motivoivat haasteiden ylittämisessä.

Kuvat: Ski Sport Finland / Erik Saravuo

Olen Erik, ja olen ensimmäistä vuotta Ski Sport Finlandin Challenger-tiimissä. Käyn kolmatta vuotta Tahkon alppilukiota, ja olemme Tahkon tiimin kanssa tätä kirjoittaessani Ruotsissa kisareissulla.

Nyt korona on jälleen ruvennut leviämään aika nopeasti, ja se on meidänkin toimintaamme vaikuttanut jonkin verran. Jottei kisoja ja treenejä jäisi väliin altistumisen tai sairastumisen takia, on oltava entistä varovaisempi.

erik-saravuo-ja-alppikoulu.jpgTällä hetkellä on todella hyvä fiilis laskemisesta ja varsinkin pujottelusta, koska siinä on tullut jo ihan hyviä tuloksia. Pujottelu on kehittynyt syksystä huomattavasti, mikä näkyy treeni- ja kisavauhdissa. Olen saanut vietyä laskuasentoa eteenpäin sekä parannettua käännösten ajoitusta.

Tällä hetkellä minulla on suurpujottelussa hieman ongelmia käännöksen vaihdon suhteen, koska aloitan uuden käännöksen liian aikaisin ja näin ollen tulen kohti keppiä liian ahtaasti. Käännöksen ajoitusta pääsen onneksi nyt treenaamaan Suomen lumilla, eli helmikuussa ollaan toivottavasti jo paremmassa vauhdissa. 

Ruotsista lähdemme Suomeen muutamaksi päiväksi kouluun, minkä jälkeen lähdemme taas treenaamaan ja kisaaman Suomulle ja Sallaan. Suomen kiertueen jälkeen suuntaamme nokan taas kohti Ruotsin maata, jossa pääsemme laskemaan kaikkia lajeja pujottelusta aina syöksyyn asti. 

Kisakausi on lähtenyt osaltani ihan hyvin käyntiin. Olen saanut ihan hyviä tuloksia ja jopa muutamia palkintopallisijoja FIS-kisoissa sekä hyviä FIS-pisteparannuksia. Vähän on ollut suurpujottelussa ongelmaa vielä laskurohkeuden löytämisessä, mikä sitten juuri vaikuttaa siihen ajoitukseen eli käännöksen lopetukseen ja uuden aloitukseen.

Tämän kauden yksi päätavoitteistani on saada suurpujottelu siihen kuntoon, että pystyisin alkaa nauttia siitä. Suurimmat kisatavoitteet tällä kaudella ovat voitto European Youth Olympic Festivaaleilla sekä pääseminen Nuorten MM-kisoihin. Tavoite on siellä laskea 15 parhaan joukkoon. Olen myös miettinyt FIS-pisteiden osalta tavoitteita tälle kaudelle, jotta laskemiseen saa jotain haastavaa päämäärää. Tavoittelen pujottelussa alle 30 pistettä ja suurpujottelussa alle 40 pistettä. 

Nyt takaisin sorvin ääreen eli treenaamaan.  

- Erik