Fearless Finns: Kaasu pohjaan

Peukalovamma keskeytti alppihiihtäjä Turo Torvisen kilpailukauden heti lähtöviivalle. Pakollisen tauon jälkeen uusia kilpailuja kohti mennään nyt innostuneella fiiliksellä.

Kuvat: Ski Sport Finland / Turo Torvinen

Moi!

Alkanut kisakausi on lähtenyt liikkeelle hyvin ristiriitaisissa tunnelmissa. Laskemisen taso on kehittynyt syksyn aikana, ja kisakauteen lähdettäessä laskutuntuma oli hyvä. Kisakausi kuitenkin katkesi osaltani kuukaudeksi, ennen kuin se edes kunnolla alkoi, peukalon nivelsiteiden revettyä.

Nivelsiteet repesivät juuri ennen ensimmäistä kisaa lämmittelyradalla kaaduttuani kepin päälle. Siitä seurasi reissu leikkauspöydälle sekä noin kolmen viikon tauko laskemisesta. Fiilis oli tietenkin pettynyt, kun kausi keskeytyi, mutta loukkaantumiset kuuluvat lajin luonteeseen.

turo-torvinen-ja-aurinko.jpgVahinko oli kuitenkin suhteellisen pieni ja sen takia tauko laskemisesta ei päässyt venymään älyttömän pitkäksi, mikä oli tietenkin positiivista. Ennen joulua pääsin vielä muutaman kisan laskemaan, mutta auttamatta kisojen määrä jäi hieman vähäiseksi. Fiilis laskemisen osalta on kuitenkin hyvä, ja näin katseet kisaamisen osalta ovat selvästi suuntautuneet alkavaan vuoteen.

Joulun aika vierähti kotona Suomessa. Aika meni pitkälti lepäillessä ja treenatessa. Mukaan sain myös mahdutettua muutaman mäkitreenin johtuen aikaisemmasta tauosta. Saatiin alle muutama hyvä treeni, jossa pääsi taas rauhassa paneutumaan perusasioiden pariin. Treenit saatiin toteutettua hyvin Suomutunturilla sekä kotona Ounasvaaralla. Treeneissä meno oli hyvää, ja fiilikset ovat korkealla, kun taas palataan takaisin Keski-Euroopan lumille harjoittelemaan sekä kisaamaan.

Suunnitelmanamme on palata Sveitsiin harjoittelemaan ja siitä edelleen kisaamaan. Reissu alkaa kolmen päivän harjoitusputkella Davosissa, josta matka jatkuu kohti Hoch-Ybrigiä sekä FIS-suurpujottelukisoja. Paikkana Davos on jo tuttu, joten hyvät treeniolosuhteet ovat varmasti taattuja.

Hoch-Ybrig taas on itselleni tuntematon paikka, joten sinne pääseminen tuo hommaan oman mielenkiintonsa. Tammikuu menee osaltani varmastikin suurimmaksi osaksi FIS- ja Eurooppa Cup -kilpailuissa. Tavoitteeni on pudottaa FIS-pisteitä tasolle, josta on helpompi jatkaa Eurooppa Cupiin ja siitä edelleen maailmancupiin.

Tähtäin itselläni on enemmän tekniikkalajien puolella, mutta mukaan varmasti myös mahtuu vauhtikisoja sekä -treenejä tukemaan kokonaisuutta. Tämä painotus siis näkyy selvästi omassa kilpailukalenterissa tekniikkalajien kilpailuiden määrässä verrattuna vauhtikisojen määrään.

Kilpailukauden osalta ”kuumin” hetki on alkamaisillaan, joten into päästä taas kunnolla kisaamaan ja laskemaan on kova. Tavoitteena on laittaa kaasu pohjaan ja nauttia kyydistä.

- Turo