Ei vara yrittäjän venettä kaada

Tulevaisuuteen varautuminen mietityttää yrittäjiä etenkin aikoina, kun näkymät vaikuttavat epävarmoilta. Miten yrittäjän kannattaa valmistautua taloudellisten vastoinkäymisten varalta?

Unsplash

Yritysten kohtaamissa yllättävissä tilanteissa yrittäjä joutuu usein tiukkaan paikkaan: miten selvitä tilanteesta mahdollisimman ehjänä? Näissä tilanteissa etukäteen tapahtuneen varautumisen merkitys korostuu voimakkaasti. Vakuuttamalla itsensä ja täydentäen siten omaa sosiaaliturvaansa yrittäjä voi luoda turvaa yllättäviin tilanteisiin. Minkälainen suunnitelma sinulla on itsesi ja yrityksesi turvaksi pahan päivän varalle?

Kun ikävät sattumukset osuvat omalle kohdalle on sekä yrittäjän että yrityksen etu olla hyvin varautunut. Jos yrittäjä on aiemmin vähentänyt kuluja karsimalla vakuutuksia, se voi pitkässä juoksussa johtaa turvavajeeseen yrittäjän sosiaali- ja eläketurvan osalta.

Täydennä taloudellista turvaasi vapaaehtoisilla vakuutuksilla

Yrittäjän sosiaaliturva on usein lakisääteisen yrittäjän eläkevakuutuksen (YEL) varassa. Nimestään huolimatta YEL-vakuutus kattaa käytännössä yrittäjän koko sosiaaliturvan. Tutkimusten mukaan yrittäjän YEL-tulotaso jää kuitenkin useimmiten merkittävästi alemmalle tasolle kuin toteutunut tulotaso, jolloin yrittäjän sosiaaliturva on vastoinkäymisten toteutuessa haavoittuvaisessa asemassa. Yrittäjän turvaa täydentävän vakuutuspaketin avulla turvaat myös oman ja läheistesi elintason yllättävän tilanteen tullen.

Yrittäjä voi halutessaan täydentää omaa vakuutusturvaansa vapaaehtoisilla vakuutuksilla, joista rakennetaan tilanteeseen sopiva kokonaisuus. Mandatumin Yrittäjän Turva tarjoaa vaivattoman keinon yhdistää vakavan sairauden turvan, työkyvyttömyysturvan ja henkivakuutuksen yrittäjille. Näin mahdollistat oman ja yrityksesi taloudellisen turvan ja liikkumavaran esimerkiksi tilanteessa, jossa oma työnteko syystä tai toisesta keskeytyy. Yrittäjän oman talouden turvaaminen on myös yrityksen etu.

Lisäksi sairaustapauksissa taloudellinen turva tuo myös lisäaikaa ja voimavaroja toipumiseen.

Sijoittamalla vakautta

Vakuutusten lisäksi yrittäjä voi varautua sijoittamalla. Esimerkiksi Mandatumin varainhoitopalvelun avulla voit kasvattaa yrityksesi ylimääräisten varojen arvoa ja siten luoda taloudellista turvaa tulevaisuuteen.

Mandatumin kanssasijoitusmallin ansiosta niin yrittäjät kuin yksityishenkilöt pääsevät sijoittamaan varojaan samoihin kohteisiin kanssamme. Käytännössä se tarkoittaa, että saatavillasi on myös sellaisia sijoituskohteita, jotka tavallisesti ovat tarjolla vain suursijoittajille.

Tavoitteena jatkuvuus ja yrityksen toiminnan turvaaminen

Yrityksen vakuutustarve määräytyy yrittäjän henkilökohtaisen tilanteen ja yrityksen kokonaistilanteen mukaan. Lakisääteisestä eläkevakuutuksesta, vapaaehtoisista vakuutuksista ja mahdollisesta sijoitustoiminnasta kootaan paketti, joka turvaa yrityksen toiminnan tilanteessa kuin tilanteessa.

Mandatumin asiantuntijat arvioivat tapauskohtaisesti, mikä ratkaisu olisi yrittäjälle kaikkein toimivin. On jokaisen osapuolen etu, että niin yrittäjä kuin yritys saadaan mahdollisimman nopeasti takaisin jaloilleen. Pitämällä oman sosiaaliturvansa kunnossa yrittäjä myös varmistaa, että vastoinkäymisistä ei synny kerrannaisvaikutuksia, jotka pahimmillaan voivat pitkittyä kauas kriisin jälkeiseen aikaan.