Fearless Finns: Suoritusvarmuutta toistojen kautta

Alppihiihdon North American Cup on polkaistu käyntiin, ja Julia Toiviainen koki ensimmäisissä kilpailuissa niin epäonnistumisia kuin onnistumisia. Seuraavaksi sukset suunnataan Suomen Lappiin.

Kuvat: Ski Sport Finland / Julia Toiviainen

Heippa!

Tällä hetkellä istun Salt Lake Cityn lentokentällä matkalla Suomeen. Sain Westminster Universityn alkutalven lukukauden pakettiin, ja nyt on aika mennä treenaamaan Lappiin.

Alkuperäinen suunnitelma oli lentää Sveitsiin, jossa olisin kilpaillut World University Games -kilpailuissa ensi viikolla. Valitettavasti nykyisen koronatilanteen vuoksi kilpailut jouduttiin perumaan. Onneksi harjoittelu kuitenkin onnistuu ja kyllä kilpailuja vielä tulee, joten hätä ei ole tämän näköinen. Mennään turvallisuus edellä!

julia-toiviainen-sukset-kädessä.jpg

Tällä hetkellä meillä Utahissa on aika huono lumitilanne, joten kävimme leireilemässä Coloradon puolella. Coloradon Copper Mountainilla sain myös avattua kilpailukauden North American Cupissa. Starttasin neljässä kilpailussa, ja menestys oli vaihtelevaa.

Ensimmäiset kilpailupäivät täyttyivät pienistä virheistä, ja niihin ei ole näissä karkeloissa varaa. Loppua kohti kuitenkin paransin ja onnistuin laskemaan urani toiseksi parhaat pujottelupisteet sijoittumalla kuudenneksi viimeisen päivän pujottelukilpailussa! Tähän olen erittäin tyytyväinen.

julia-toiviainen-ja-pujottelukepit.jpg

Tehtävää vielä riittää, ja nyt onkin loistava aika mennä Suomen Lappiin hiomaan käännökset kuntoon. Tarkoituksena on saada lisää toistoja ja tätä kautta suoritusvarmuutta. Tämän jälkeen suuntaan joulun viettoon kotiin Hyvinkäälle ja heti joulun jälkeen takaisin Amerikkaan.

Vuodenvaihteen jälkeen alkavat NCAA-yliopistokilpailut, joissa tavoitteena on voittaa niin pujottelu- kuin suurpujottelucup. Talven aikana on myös tarkoitus kilpailla lisää NorAm-kisoissa ja alentaa maailman ranking 50:n joukkoon! Olympialaiset ovat myös tulossa, joten kaikki on auki. Nyt kuitenkin on aika keskittyä kovan duunin tekemiseen ja aika näyttää, mihin asti päästään.

Toivon kaikille turvallista ja mukavaa joulun odotusta!

Terkuin,

Julia