Sohvaryhmä sai uuden elämän koululaisten käytössä

Mandatum lahjoitti keväällä tarpeettomaksi käyneen sohvaryhmänsä Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun opiskelijoiden käyttöön. Lahjoitus on hyvä esimerkki tavoista, joilla yritykset voivat toimia vastuullisesti ja kierrättää vanhaksi käyneitä huonekalujaan pois heittämisen sijaan.

Kuva: Mandatum

Mandatum pääsi kantamaan kortensa kekoon suomalaisen koulutuksen puolesta keväällä, kun se lahjoitti laajan INTO Concept -sohvaryhmänsä Etelä-Haagassa sijaitsevalle Helsingin Suomalaiselle Yhteiskoululle. Sohvaryhmä oli tullut Mandatumin Pilarisalissa tarpeettomaksi ja sille mietittiin pitkään uutta sijoituspaikkaa. Laadukkaan ja ehjän sohvaryhmän pois heittäminen ei ollut vaihtoehto.

Yhteys SYK:n kanssa löytyi INTO Conceptin kautta – koulu tarvitsi sohvia pääaulaansa oppilaiden istuttavaksi ennen koulua ja väli- ja hyppytunneilla. Sohvien piti pystyä palvelemaan koko koulun yli tuhatpäistä opiskelijajoukkoa kolmannesta luokasta lukion viimeiseen.

”Sohvat pääsevät meillä varmaankin aivan erilaiseen kulutukseen kuin mihin ne ovat tottuneet Mandatumissa”, SYK:n johtava rehtori Sari Tiitta iloitsee.

Tyylikkään kaarevat ja tummanharmaat sohvat sopivat myös kuin mittatilauksesta SYK:n betoniarkkitehtuuriin. Sitäkin tärkeämpää oli, että oppilaat kehuivat sohvia mukaviksi istuttaviksi.

”Ajatuksena on, että mikäli sohvat joskus menevät rikki, pyrimme ensisijaisesti korjaamaan ne. Vihreä lippu -kouluna haluamme harrastaa kiertotaloutta aina kun voimme, ja nyt meillä oli siihen erinomainen mahdollisuus, kiitos Mandatumin”, Tiitta kuvailee.

Sohvat asuivat alun perin Mandatumin Pilarisalissa.

Kiertotalous vihreän siirtymän ajurina

Tulevaisuustalo Sitra on kannustanut kaikkia suomalaisyrityksiä panostamaan kiertotalouteen osana laajempaa vihreää siirtymää. Suomesta löytyykin useita kiertotalouden edelläkävijöitä niin tekstiili- ja rakennusteollisuuden kuin älypuhelimien parista.

Vanhojen huonekalujen lahjoittaminen eteenpäin on yrityksille oiva keino tehdä pieniä arjen vastuullisuustekoja. Yksi Mandatumin kestävyysstrategian avainteemoista on näyttää omalla esimerkillä, miten pienentää omia ympäristövaikutuksia ja edistää taloudellista hyvinvointia ympäröivässä yhteiskunnassa.

”On tärkeää, että vastuullisuustyö näkyy monella eri tasolla, liiketoimintastrategiasta arkiseen tekemiseen. Vastuullisuusteot ovat oikealla uralla, kun niillä on positiivista vaikuttavuutta”, Mandatumin Head of Sustainability Anna Aulakoski kuvailee.

Kierrättäminen on myös erinomainen tapa vaikuttaa henkilökohtaiseen hiilijalanjälkeen ja tehdä pieniä arjen ympäristötekoja.

 

Tutustu Mandatumin vuoden 2023 vastuullisuusraporttiin täältä.