Fearless Finns: Odotettua lyhyempi kausi

Alppihiihtäjä Nette Kivirannan kilpailukausi Keski-Euroopassa oli tänä talvena lyhyt mutta intensiivinen. Nyt käännöksiä kerrytetään vielä Levillä ennen siirtymistä opintojen pariin.

Kuvat: Ski Sport Finland / Nette Kiviranta

Mandatumin kumppani - alppihiihdon, freeskin ja kumparelaskun maajoukkue Fearless Finns - kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatumin verkkosivuilla. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista ja huippu-urheilijan elämästä. Kaiken taustalla on maajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Hei,

Kausi lähenee loppuaan. Tämä tarkoittaa sitä, että oli aika siirtää kalusto takaisin Leville, mistä pari kuukautta sitten lähdettiin. Kauteni aloitus venyi sairasteluiden vuoksi, ja lopulta se jäi odotettua lyhyemmäksi kelien vuoksi. Ehdin kuitenkin tehdä yhden kisareissun helmikuussa.

Viimeisen vuoden aikana harjoittelua katkoivat aika paljon sairastelut, ja tuntui, että suunnitelmia täytyi muuttaa jatkuvasti. Viime kesänä kärsin keuhkokuumeesta, joten siirsin kilpailukauden aloituksen suosiolla tämän vuoden puolelle. Tarkoitukseni oli kilpailla tammikuussa, mutta sen sijaan sain uudelleen keuhkoinfektion ja parin viikon urheilukiellon.

Helmikuussa pääsin vihdoin Keski-Eurooppaan takaisin kilpailemaan lähes vuoden tauon jälkeen. Vaikka Levillä olosuhteet olivat olleet kohdallaan, ehdin jo kaivata Alppien aurinkoa pimeän talven jälkeen.

Muuttuneet säännöt, muuttuneet suunnitelmat

Maailmancupin kriteerit muuttuivat tälle kaudelle, joten kauden alkaessa en täyttänyt vielä suurpujottelun kriteereitä. Tämän vuoksi jouduin hakemaan vauhtia ensin FIS-kilpailuista Itävallasta sekä Italiasta. Reilun viikon sisään laskin kolmessa eri paikassa yhteensä viisi kilpailua ja sain osallistumisoikeuden maailmancupiin. Reissu huipentui kahteen maailmancupin pujotteluosakilpailuun Itävallassa, Wildschönaussa.

Tämän jälkeen oli tarkoitus jatkaa reissua vielä pari viikkoa aina maailmancupin finaaleihin asti, mutta runsaat vesisateet tuhosivat rinteitä ja kisoja peruttiin toinen toisensa perään. Päätin lentää takaisin kotiin, koska siellä odotti tenttiviikko.

Opintoja huippu-urheilun ohella

Opiskelen toista vuotta kauppakorkeakoulussa Hankenilla ja edistän opintojani urheilun ohella. Talvikausi tuo omat haasteensa ajankäytön ja poissaolojen kanssa, joten opintojen ja urheilu-uran yhdistäminen vaatii paljon suunnittelua. Useiden muuttuvien tekijöiden takia voin joutua nopeastikin vaihtamaan tuolihissistä takaisin koulun penkille.

Kouluhommat painavat talven jäljiltä aika paljon päälle, ja edessä on kevätlukukauden loppukiri. Ensin täytyy kuitenkin vielä nauttia laskukeleistä Levillä ja kerätä toistoja ensi kautta ajatellen. Kilpailuja ei ole hirveästi tälle kaudelle kertynyt, mutta onneksi niitä tulee taas ensi vuonna. Tarkoituksenani on viettää nyt kolme viikkoa Levillä harjoitellen ja etäopiskellen. Kuun lopulla sitten siirryn takaisin kouluun Helsinkiin.

Aurinkoista kevättä toivottaen,

Nette
Instagram: @nettekiviranta

Lue Fearless Finns -blogin aiempia tekstejä >>