Fearless Finns: Muutosten aikaa

Suomen alppimaajoukkueessa laskeva Santeri Kiiveri vaihtoi kauden alussa niin kotikaupunkia kuin harjoitusryhmää. Tiiviin kisakalenterin lomaan on mahtunut myös kauppatieteiden opintoja.

Kuvat: Ski Sport Finland / Santeri Kiiveri

Mandatumin kumppani - alppihiihdon, freeskin ja kumparelaskun maajoukkue Fearless Finns - kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatumin verkkosivuilla. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista ja huippu-urheilijan elämästä. Kaiken taustalla on maajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Moi! 

Viimeksi taisin kirjoittaa Mandatumin Fearless Finns -blogia tasan vuosi sitten. Sen jälkeen on tapahtunut suuria muutoksia niin alppihiihdon kuin arjenkin asioissa. 

Muutto pääkaupunkiseudulle

Heti viime kilpailukauden jälkeen asetuin Lappeenrantaan kellariin lukemaan kauppatieteiden pääsykoetta varten. Tavoitteena oli saavuttaa paikka Aalto-yliopistosta, ja noin 300 tunnin lukemisen jälkeen sen tavoitteen myös saavutin. Pääsin siis kouluun, mikä oli ollut minulla tavoitteena jo pidemmän aikaa. Nyt sen saavuttamiseen löytyi sopiva sauma. 

Edessä oli loppukesästä muutto pääkaupunkiseudulle. Samalla tapahtui muutos myös valmentajan suhteen. Pitkäaikainen valmentajani Roman Rozman siirtyi sivuun, ja oli aika uudelle tiimille. Pienen puntaroinnin jälkeen liityin tälle kaudelle Ruotsin maajoukkueen matkaan. Päätös on ollut hyvä, ja on ollut mukava treenata ja kisata pitkästä aikaa tiimin kanssa. Kahdestaan valmentajan kanssa kulkemisessa on puolensa, mutta pidemmän päälle se on aika yksinäistä työtä. 

Kevään viimeiset kisat edessä

Kausi alkoi omalta osaltani hieman myöhemmin juurikin tiimin vaihdosta johtuen. Se on ehkä hieman näkynyt kisasuorituksissani, mutta on kaudessa ollut valopilkkujakin. Tammikuusta eteenpäin kisakalenteri on ollut todella tiivis. Kisasin 23 päivässä 11 kisaa, joista viisi oli Japanissa. Lentokentät ja muu matkustamiseen liittyvä on tullut tutuksi. Paras sijoitus on ollut Cortinassa neljäs sija pujottelun maailmancupissa.

Kirjoitan tätä Münchenin lentoasemalla, ja olen menossa käymään koulussa ennen maailmancupin finaaleja Kranjska Gorassa. Kevään muut suunnitelmat ovat vielä auki. Ainakin tiedossa on koulua ja uutena asiana itselleni työpaikan hakua. Olisi kiva myös käydä pohjoisen lumilla ennen kesää. Aloitin myös valmentajan hommat Granissa (GrIFK Alpine r.f.). Se on ollut erittäin mielenkiintoista. Tulevaisuuden tähdet tulevat siis sieltä. 

Mukavaa kevättä ja nautinnollisia laskuja kaikille! 

Santeri
Instagram: @santerikiiveri

Lue Fearless Finns -blogin aiempia tekstejä >>