Fearless Finns: Murtuma selässä

Alppihiihtäjä Salomo Sirviön kilpailukausi päättyi lyhyeen, kun selästä löydettiin rasitusmurtuma. Kuntoutus on vaatinut kärsivällisyyttä, mutta nyt katseet on jo suunnattu ensi talveen.

Kuvat: Ski Sport Finland / Salomo Sirviö

Mandatumin kumppani - alppihiihdon, freeskin ja kumparelaskun maajoukkue Fearless Finns - kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatumin verkkosivuilla. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista ja huippu-urheilijan elämästä. Kaiken taustalla on maajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Moi kaikille,

Aloitetaan suoraan kertomalla heille, ketkä eivät tiedä, että olen ollut loukkaantuneena viime joulukuusta asti. Selästä löytyi muutama kuukausi sitten alkava rasitusmurtuma, jonka seurauksena olen joutunut kuntouttamaan sitä pidemmän aikaa.

Kipujen syy löytyi

Kivut alkoivat lievästi pieninä jumin tuntuisina Levillä alkukaudesta jäätikköleirien jälkeen, ja ne jatkuivat joulukuussa Italian Pozza Di Fassan Eurooppa Cupin pujotteluissa ja niitä edeltävissä harjoituksissa. Päätin kuitenkin kisata, koska kivut eivät vielä olleet niin pahoja. Muutama päivä myöhemmin Obereggenin pujottelun lämmittelyradalla kipu alkoi säteillä oikeaan jalkaan, ja se alkoi tuntua huonolta.

Päätin olla kisaamatta ja säästää voimia tuleviin suurpujottelukisoihin Ranskassa. Sama homma kuitenkin jatkui siellä: ensimmäinen päivä kivuilla, ja eihän siitä taas mitään tullut. Soitin joukkueen lääkäri Risto Kemppaiselle. Häneltä sain suositukset magneettikuviin, jonne sitten joulun jälkeen pääsin.

Tutkimuksista löytyi jo kertomani alkava rasitusmurtuma, turvotusta ja nestettä selän kipukohdasta. Lepoa oli otettava alkuun, ja sen jälkeen olen vahvistanut lannerankaa sekä peruskuntoa. Olen kesätreeniohjelmalla vahvistanut ja korjannut kehon osa-alueita, jotta kroppa olisi taas paremmassa kunnossa. Kyseessähän on kuitenkin murtuma eikä esimerkiksi välilevyn pullistuma, joten kun se pääsee luutumaan, olen taas sataprosenttisesti kunnossa.

Kevätlumille

Tämä kausi on ollut hyvin erilainen, mutta katse on ollut pitkään jo kesätreeneissä ja ensi kaudessa. On ollut kiva kotoa seurata joukkuekavereiden Jepen (Jesper Pohjolainen) ja Eddien (Eduard Hallberg) laskuja. Se on motivoinut itseäni, vaikka en mukana ole ollutkaan.

Keväällä on tarkoitus jatkaa työskentelyä oman fyssarin ja henkisen valmentajan kanssa. Takaisin lumille pääsyyn sain apuja jo Torstin Samulta ja Leinosen Nikolta, kun olin Rukalla pari viikkoa takaperin. Oman porukan mukaan liityn taas huhtikuussa, ja siitä se uusi kausi taas lähtee!

Nautinnollisia kevätlaskuja!

- Salomo
Instagram: @slalomo

Lue Fearless Finns -blogin aiempia tekstejä >>