Fearless Finns: Eurooppa Cupin voitto

Kumparelaskija Akseli Ahvenainen onnistui nousemaan Eurooppa Cupin voittoon pitkän kuntoutusrupeaman jälkeen. Kauden viimeisessä Fearless Finns -blogissa kerrotaan, millainen matka kärkisijoille oli.

Kuvat: Ski Sport Finland / Akseli Ahvenainen, potretti: Anya Censi Photography

Mandatumin kumppani - alppihiihdon, freeskin ja kumparelaskun maajoukkue Fearless Finns - kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatumin verkkosivuilla. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista ja huippu-urheilijan elämästä. Kaiken taustalla on maajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Comeback -kausi pakettiin!

Aivan fantastinen homma, että saan mahdollisuuden kirjoittaa blogikirjoituksen kaudestani ja yleisesti ajatuksistani näin keväisen auringon paistaessa. Tämä on ensimmäinen kertani, kun kirjoitan blogia.

Velvollisuudet kutsuivat

Loukkaantumisen vuoksi päätin jättää kauden -22/23 välistä, jotta pystyin kunnolla antamaan loukkaantuneelle kantapäälleni aikaa parantua. Samalla aloitin kauppatieteiden opiskelun Helsingin Hankenilla. Olihan se outoa istua koulun penkillä niinkin usein kuin sinä lukukautena. Olen elämäni aikana kuitenkin tottunut matkustelemaan ja harjoittelemaan täyspäiväisesti, etenkin talvisin. Koulun penkkiä kuluttaessa into ja motivaatio päästä lumille kasvoi helposti.

Kilpailutauon aikana kehitin fysiikkaani ja hoidin velvollisuuteni eli varusmiespalveluksen Santahaminan Urheilukoulussa. Varsinkin tavattuani siellä useita muita omien lajiensa huippuosaajia aloin laskemaan päiviä siihen, että pääsisin vihdoinkin lumille.

Lumituntumaa hakemassa

Kun tiesi olevansa fyysisesti sekä henkisesti kunnossa, pitkä poissaolo ei tuntunut missään. Kauden ensimmäiset laskut kumpareikossa suoritin Levillä lokakuun puolivälissä, ja laskeminen tuntui siltä, ettei olisi koskaan taukoa pitänytkään. Pystyin laskemaan kivutta, ja se tuntui aivan mahtavalta!

Marraskuussa kävin kokeilemassa Ruotsin Idre Fjällin uudistettua mäkeä ja siellä leirillä pystyin jo laskemaan suhteellisen hyviä kokonaisia laskuja. Joulukuussa treenasin itsekseni Rukalla ja vuodenvaihteen jälkeen matkustin hieman pidemmälle harjoitusleirille Åreen. Siellä valmistauduin alkavaan Eurooppa Cup -kauteen yhdessä vanhan opinahjoni Åre Skigymnasiumin ja seurani Åre Slalomklubin laskijoiden kanssa.

Eurooppa Cupin kisakalenterissa oli merkittynä 12 kisaa, joista kahdeksan käytiin Pohjois-Euroopassa ja neljä Keski-Euroopassa. Kaikki kisat pystyttiin viemään läpi, ja hyvä niin, koska kisatuntumaa ja startteja olinkin hakemassa.

Onnistunut Eurooppa cup -kiertue

Eurooppa Cup -kiertueeni alkoi surkeasti kahdella heikosti menneellä kisalla omassa kotirinteessäni Duvedissa. Onneksi sain kerättyä itseni kolmanteen kisaan Taivalvaaralla, jossa nappasin ensimmäisen EC-voiton. Tämän voiton myötä sain lisää itseluottamusta, ja sen jälkeen napsin voittoja sekä muita hyviä sijoja kauden edetessä.

Ranskan Megèvessa lasketun viimeisen kisan jälkeen EC-kauden saldoksi jäi seitsemän voittoa ja kaksi kakkostilaa. Voitin ”sinkku”-cupin, dual-cupin ja kokonaiscupin. Piste-ero toiseksi tulleeseen kasvoi 375 pisteeseen, mikä lienee kilpailun historian suurin. Sehän maistui vallan mainiolta!

Hienosti menneen EC-kauden lopputuloksena lunastin itselleni samalla henkilökohtaisen paikan ensi kauden maailmancupin kiertueelle.

Keväthangille

Kausi ei suinkaan ole vielä ohi, vaan nyt on mahdollista päästä keväthangille harjoittelemaan Pohjois-Suomen upeissa maisemissa.

Tavoitteenani on lisätä vaikeutta hyppyihini sekä tuoda varmuutta ja nopeutta laskemiseeni. Lisäksi tulossa on ainakin vielä SM-kisat Levillä ja toivon mukaan sieltä lähdetään kokemuksia rikkaampana kohti tulevaa kautta.

Aurinkoista kevättä kaikille ja toivottavasti nähdään mäessä!

Axu
Instagram: @axuahvenainen

Lue Fearless Finns -blogin aiempia tekstejä >>