Fearless Finns: Kilpailuja ja opintoja

Alppihiihtäjä Silja Koskinen pääsi testaamaan vauhtiaan junioreiden maailmanmestaruuskilpailuihin. Nyt tavoitteena on valmistautua suomenmestaruuskilpailuihin ja samalla suorittaa ensimmäiset ylioppilaskirjoitukset.

Kuvat: ©GEPA pictures / ÖSV & Ski Sport Finland / Silja Koskinen

Mandatumin kumppani, alppihiihdon maajoukkue, kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatumin verkkosivuilla. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista ja huippu-urheilijan elämästä. Kaiken taustalla on alppimaajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Oppia arvokisoista

Ensimmäinen junioreiden MM-kisa ja Eurooppa Cupin osakilpailu ovat nyt takana, ja sain tärkeitä opetuksia takataskuun. Kyyti on kovaa ihan kärjessä, ja sinne pääsemiseksi tarvitaan vielä paljon treeniä.

silja-vuoristossa.jpgSuomun Eurooppa Cup oli hyvä pysäkki ja vertauskohde. Vauhtieroa kärkeen on helppo verrata ja siten löytää selkeitä kehityskohteita omaan tekemiseen. Suomulla laskut eivät osuneet kohdalleen, ja eroa kärkeen tuli sen takia turhan paljon.

St. Antonin junnujen MM-kisoista jäi karvas jälkimaku. Pujottelussa osui yksi lasku ihan mukavasti kohdalleen, mutta kaikki muut epäonnistuivat tavalla tai toisella. Ensi vuonna sitten vahvempana ja nopeampana.

Ylioppilaskirjoitukset edessä

Nyt palaan kotiin pariksi viikoksi painimaan ensimmäisten YO-kirjoituksieni kanssa. Sitten palaan kotimäkeäni Turun Hirvensaloa isompiin rinteisiin valmistautumaan SM-kilpailuihin.

Onnistuin St. Antonin jälkeen aloittamaan lukemisen tehokkaasti, kun sain normaalit kurssit pois alta ja aloitettua lukuloman. Reissussa olen onnistunut yhdistämään urheilun ja lukemisen yllättävän tehokkaasti, vaikka ajoittain se on ollut hieman stressaavaa.

silja-startissa.jpg

Urheilijana ja kilpailuhenkisenä yksilönä odotukset itselleni ovat kovat, eivätkä kirjoitukset ole poikkeus tähän. Suorituspaineet kokeista, joihin teoriassa olen harjoiteltu viimeiset kolme vuotta, ovat olleet välillä jopa turhan häiritseviä. Kirjoituskerroista tämä on minulle ensimmäinen, eli ensi vuosi menee myös koulun ja urheilun tasapainottelussa.

Terveyttä toivelistalla

Nyt vain toivon, että pysyn terveenä loppukauden. Kauden aikana minulla on ollut useampi flunssa kiusana. Urheilijalle on vaikeaa vetää stoppi tekemiseen, ja monesti olen yrittänyt palata puolikuntoisena rinteeseen.

Tavoitteena olisi olla täydessä iskussa Suomun SM-kilpailuissa ja kilpailla kauden ensimmäiset kilpailut ilman niskaan painavaa koulustressiä tai suorituskykyä laskevaa tautia. Tekniikkalajien kisojen jälkeen olisi hyvä saada treeniä alle Ylläksen SM-kilpailuja varten ja vauhtia kauden viimeiseen kisarykäisyyn.

Positiivisen kautta!

- Silja

Lue Fearless Finns -blogin aiempia tekstejä >>