Fearless Finns: Vauhtia tammikuussa

Alppihiihtäjä Jaakko Tapanainen on startannut vuoden vauhtilajien parissa. Kauden yhtenä päätavoitteena on mitali junioreiden MM-kilpailuista. Katso videolta Jaakon terveiset alppimaisemista.

Video: Ski Sport Finland / Jaakko Tapanainen

Mandatumin kumppani, alppihiihdon maajoukkue, kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatumin verkkosivuilla. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista ja huippu-urheilijan elämästä. Kaiken taustalla on alppimaajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

 

”Moro,

Me ollaan Gstaadissa Sveitsissä. Meillä on puikkakisat tulossa. Me ollaan nyt treenattu kaksi päivää puikkaa, mäkin pitkästä aikaa olen laskenut vähän pujottelua. Ollut aika paljon vauhtikisoja tammikuussa, Eurooppa Cupia ja FIS-vauhtikisoja. Tammikuu on mennyt ihan hyvin. Ei ole tullut mitään huipputuloksia nyt vielä tässä tammikuun alussa Super-G:ssä parantui pisteet vähän Davosin FIS-kisoissa, tai itse asiassa Sveitsin junnumestaruuskisoissa.

Loppukauden tavoitteena, on ensinnäkin päästä junnu-MM-kisoihin, ja junnu-MM:ssä mun tavoite on ehdottomasti ottaa vähintään yksi mitali. Mulla on odotuksia vauhtilajeissa ja suurpujottelussa, ja totta kai pujottelussakin olisi kiva pärjätä. Mutta junnu-MM:stä pitää kyllä yksi mitali tulla mukaan. Laskeminen tuntuu hyvältä, pujottelussa voisi olla vähän nopeampi, mutta vauhtilaskeminen menee hyvin ja olen saanut siihen lisää kokemusta. Ja suurpujottelu menee kanssa ihan kivasti. Nyt yritetään saada vaan onnistumista kisoissa, ja sitten lähdetään junnu-MM-kisoihin hakemaan mitaleja.”

- Jaakko