Fearless Finns: Runsaasti lumipäiviä

Alppihiihtäjä Jesper Pohjolainen on kehittynyt tänä talvena Keski-Euroopassa vietettyjen laskupäivien ansiosta. Tavoitteena nuorten MM-kilpailuista on tuoda Suomeen ainakin yksi mitali.

Kuvat: Ski Sport Finland / Jesper Pohjolainen

Mandatumin kumppani, alppihiihdon maajoukkue, kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatumin verkkosivuilla. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista ja huippu-urheilijan elämästä. Kaiken taustalla on alppimaajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Moro!

Meikäläinen on tällä hetkellä Sveitsissä, missä ollaankin jo pyöritty tällä kaudella suurimmaksi osaksi. Paikat alkavat siis tulla tutuiksi pikkuhiljaa. Tammikuu aloitettiin harjoittelemalla Davosissa, josta siirryttiin Hoch Ybrigin suurpujottelukisojen kautta takaisin Davosiin laskemaan minun kauden ensimmäiset syöksykisat. Syöksy oli mukavaa vaihtelua, ja laji tukee myös hyvin suurpujottelua ja pujottelua. Syöksylaskut menivät ihan mallikkaasti ja pisteparannusta tuli.

jesper-pohjolainen-katsoo-ylös.jpgTämän vuoden kohokohdat tuloksellisesti ovat olleet toistaiseksi Davosin vauhtiviikon toinen sija alppiyhdistetystä, Gstaadissa FIS-pujottelukilpailun voitto ja Jaunissa kovatasoisen kisan kolmas sija.

Laskeminen tuntuu tällä hetkellä hyvältä ja jokaisessa lajissa ollaan menty eteenpäin! Jäätikkökaudella lumipäiviä tuli reippaasti enemmän kuin edellisinä vuosina, mikä on varmasti auttanut kehittymisessä. Toinen merkittävä muutos edellisiin kausiin verrattuna on, että olemme harjoitelleet ja kisailleet pelkästään Keski-Euroopassa, sillä mäet ovat täällä haastavampia kuin monet rinteet esimerkiksi Suomessa

Kaksi viikkoa harjoitellaan ja kisaillaan vielä Sveitsissä, ja 25. päivä helmikuuta lähdemme Kanadaan nuorten MM-kisoihin. Alkuun treenaamme pari päivää Nagiskassa, josta siirrymme Panoramaan. Siellä kisakarkelot alkavat virallisilla syöksyharjoituksilla 1.3. 

Tavoite on tuoda mukaan Kanadasta Suomeen mitali vähintään yhdestä lajista ja mahdollisimman kirkkaan värinen. Kanadan jälkeen loppukausi meneekin Pohjoismaissa - pääosin Suomessa harjoittelemassa ja kisaamassa. Tarkoitus on hyödyntää Suomen Lapin huippu-olosuhteet keväällä.

Terveisin,

Jeppe