Fearless Finns: Kuntoutus etenee viikoittain

Alppihiihtäjä Julia Toiviaisen päivät täyttyvät opiskelusta ja viime keväänä loukkaantuneen polven kuntoutuksesta. Tavoitteena on päästä pian jo takaisin rinteeseen.

Kuvat: Ski Sport Finland / Julia Toiviainen

Mandatumin kumppani, alppihiihdon maajoukkue, kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatumin verkkosivuilla. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista ja huippu-urheilijan elämästä. Kaiken taustalla on alppimaajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Heippa!

Olen juuri nyt Suomessa viettämässä Thanksgiving-lomaa ja viikonloppuna suuntaan takaisin Yhdysvaltoihin Utahin Salt Lake Cityyn, jossa päätoimisesti opiskelen ja treenaan.

Tämä syksy on ollut täysin erilainen kuin aikaisemmat, sillä viime huhtikuussa minulta meni polvesta etu- ja sivuristisiteet sekä kierukka. Ne korjattiin ensimmäisen kerran Jenkeissä huhtikuun lopussa, ja toinen leikkaus tehtiin Suomessa elokuussa. Tämä on ollut urani isoin loukkaantuminen ja uusi haaste, joka on pitänyt treenit ja päivät muutenkin mielenkiintoisina. Vaikka lumille menemistä saa vielä odottaa muutaman viikon, on aika mennyt kuntoutuksen parissa erittäin nopeasti.

julia-lenkillä.jpg

Leikkauksen jälkeen olin kepeillä varaamatta painoa jalalle melkein kaksi kuukautta. Tänä aikana lihakset surkastuivat vauhdilla, minkä vuoksi lähtötaso kuntoutukseen on ollut matala. Viikoittain on kuitenkin menty eteenpäin. Omalla tavallaan tämä prosessi on ollut erittäin antoisaa, sillä tässä kokee viikoittaista kehitystä ja isoja askeleita eteenpäin. Pienetkin arjen askareet ovat tuntuneet isoilta voitoilta. Suurena apuna kuntoutuksessa ovat olleet tiimikaverit, jotka ovat jaksaneet kannustaa ja tukea. Hyvässä porukassa treenaaminen on ollut myös hauskaa ja pitänyt mielen virkeänä.

Vauhdilla edenneet opinnot

Vaikka lumileirit ovat jääneet tältä syksyltä väliin, on ollut positiivista, että olen saanut tehtyä paljon koulua ja erilaisia projekteja yliopisto-opintoihin liittyen. Pääaineena minulla on Computer Science ja sivuaineena Business.

Tällä hetkellä fyysinen kuntotaso on jo hyvä, mutta räjähtävää voimantuottoa pitää vielä saada lisättyä ennen lumille menoa. Jos kehitys jatkuu nousuvoittoisena, voisin päästä laskemaan joulukuun loppupuolella ja tavoitteenani olisi pystyä kilpailemaan vielä tällä kaudella. Aika näyttää, miten polvi voi ja mikä on mahdollista. Kovasti yritän, että olisin vielä huipussa kilpailukunnossa tänä kautena.

Nauttikaa pakkassäistä ja tulevasta talvesta!

Terkuin,

Julia

Lue Fearless Finns -blogin aiempia tekstejä >>