Fearless Finns: Kokemusta rikkaampana

Erika Pykäläinen oli mukana Suomen joukkueessa Pekingissä. Vaikka kisalaskut päätyivät ulosajoon, jäi arvokisakokemuksesta käteen monia oppeja ja lisämotivaatiota jatkoon.

Kuvat: Ski Sport Finland / Erika Pykäläinen

Mandatumin kumppani, alppihiihdon maajoukkue, kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatumin verkkosivuilla. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista ja huippu-urheilijan elämästä. Kaiken taustalla on alppimaajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Moikka,

Hyvää ja rentoa hiihtolomaa kaikille!

Nyt on ensimmäiset olympialaiset ja Kiina nähty. Päällimmäisenä olympialaisista jäivät kuitenkin mieleen epäonnistuneet suoritukset. Tiesin, että hyvänä päivänä lasku kulkee todella hyvin. Toki siihen liittyy riskiä, mutta halusin lähteä kokeilemaan mihin se riittäisi. En lähtenyt varmistelemaan, joten tällä kertaa lopputulos koitui kohtaloksi ja päätyi ulosajoon. Olin kaikin puolin latautunut tähän suoritukseen, ja tällainen epäonnistuminen oli valtava pettymys.

erika-pykäläinen-olympialaisissa.jpgKun olen suoritustani käynyt läpi jälkikäteen, olen miettinyt, että olisikohan kuitenkin pitänyt ottaa vähän varman päälle tai tehdä asiat eri tavalla. Tulin kuitenkin siihen lopputulokseen, että olisin vain ollut pettynyt itseeni, jos en olisikaan antanut kaikkeani, joten en kuitenkaan kadu mitään.

Näitä sattuu ja nämä olympialaiset sen näyttivät.

Olympialaiset ovat itsessään jo todella spesiaali tapahtuma, ison maailman meininkiä, ja huomasin urheilijoiden olleen vielä jännittyneempiä kuin maailmancupissa. Itse kuitenkin pyrin miettimään, että tämä kisa ei poikkeaisi mistään muusta kisasta. Tulen kuitenkin aina muistamaan nämä kisat lämmöllä, uuden alulla, taisteluna, rikkaana kokemuksena, lisämotivaationa ja muistutuksena uskona omiin unelmiin.

Tässä kuitenkin tätä kirjoitellessa olemme jo matkalla keski-Eurooppaan treenaamaan, sillä kausi on vielä kesken ja on tärkeitä kisoja edessäpäin. Treenaamme nyt useamman päivän Itävallan Hinterreitissa, jossa laitamme myös vauhtisukset jalkaan. Edessä on vielä yksi pitkä matkustus Kanadan Panoramaan nuorten MM-kisoihin. Odotan näitä kisoja kovasti ja haluan tehdä siellä tulosta. Kanadasta matka jatkuu vielä Eurooppa Cupin finaaleihin Andorraan. Sen jälkeen suuntaamme Lappiin ja keväthangille.  

Kiitos ja näkyillään,

Erika