Fearless Finns: Ensimmäistä kautta maailmancupissa

Alppihiihtäjä Oskari Sulkakoski on viettänyt ensimmäistä kilpailukauttaan Keski-Euroopan radoilla. Hyvä fyysinen kunto, itseluottamus ja uudet kokemukset ovat tuoneet iloa samalla kun tavoitteena on yhä parempi kisamenestys.

Kuvat: Ski Sport Finland / Oskari Sulkakoski

Mandatumin kumppani, alppihiihdon maajoukkue, kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatumin verkkosivuilla. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista ja huippu-urheilijan elämästä. Kaiken taustalla on alppimaajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Hei kaikille lukijoille!

Olen ollut viimeiset kolme kuukautta Keski-Euroopassa laskemassa kilpaa ja harjoittelemassa. Paljon kilometrejä on tullut niin autolla matkustaessa kuin laskiessa eri hiihtokeskuksissa.

Eniten aikaa on tullut vietettyä Itävallassa, jossa olen treenannut kotirinteessämme Sankt Michaelissa Lungaussa. St. Michaelin rinne on alussa tasainen, sitten siinä on muutama kumpu ja se loppuu pieneen jyrkkään. Asumme sadan metrin päässä rinteestä vuokra-asunnossa, josta moottoritielle on myös lyhyt matka, joten matkustus on nopeaa ja helppoa.

Olen kiertänyt tällä kaudella suurpujottelu- ja pujottelukisoja. Olen laskenut yleisiä FIS-kisoja, eri maiden mestaruuskisoja ja myös Eurooppa Cup - sekä maailmancupkisoja. Kävin välissä jopa autolla Ruotsissa laskemassa muutaman kisan. Vielä on tarkoitus laskea Keski-Euroopassa joitain viikkoja - riippuen tilanteesta ja suunnitelmasta, jotka muuttuvat hyvin nopeasti ja useasti.

oskari-palkintopallilla.jpg

Tuloksista voin mainita tähän lyhyesti, että en ole päässyt riittävälle tasolle vielä kummassakaan lajissa. Siitä huolimatta voitin Sloveniassa suurpujottelukisan muutama viikko sitten, mikä oli ensimmäinen voittoni Suomen ulkopuolella. Vielä kun ollaan täällä Keski-Euroopassa, niin tavoitteena on saada lisää voittoja mahdollisimman monta.

Keskityn tällä hetkellä eniten omaan toimintaani ja siihen, mitä asioita tulee muuttaa, jotta olisin nopeampi, parempi ja vahvempi. Olen nauttinut ajastani täällä tuloksista huolimatta, ja jatkan keväällä laskemisen harjoittelua niin pitkälle kuin mahdollista.

Kunto on parempi kuin koskaan, ja olen onnistunut kehittymään osa-alueilla, jotka ovat aikaisemmin olleet heikkouksiani. Ei ole väsyttänyt kertaakaan, ja minkäänlaisia rasitusvammoja tai kipuja ei ole ollut. Pystyn sanomaan, että kesän valmistautuminen oli onnistunut.

Käännökset radalla tulee vain saada nopeammiksi. Täytyy kokeilla uusia asioita ja lähestymistapoja. Täytyy sanoa, että ensimmäinen kausi Keski-Euroopassa ja maailmancupissa on tuonut paljon uusia asioita, mutta mihinkään ei ole ollut vaikea tottua, kun on ollut avoin ja positiivinen mieli. Paineita tai jännitystä ei ole ollut ollenkaan, ja itseluottamus on korkeampi kuin koskaan.

Terveisiä Itävallasta,

Oskari