Ennaltaehkäise vahinkoja

Jos yrityksesi toiminta ja toimitilat on tilapäisesti suljettu, voit välttyä vahingoilta tekemällä ennaltaehkäisevät toimenpiteet. Lue Ifin kokoamat 6 vinkkiä vahinkojen vähentämiseksi, ennen toimitilasi sulkemista.

Kuva: Christian Koch, Unsplash

1. Älä jätä toimitiloja ilman päivittäistä valvontaa. Käy mahdollisuuksien mukaan päivittäin katsomassa, että tilasi ovat kunnossa. Näin mahdolliset vauriot on helpompi havaita, esim. sähkökatkoksista johtuvat vahingot, murtautumiset tai vesivahingot.

2. Monet kiinteistön hälytys- tai valvontajärjestelmät toimivat automaattisesti ajastuksella, jolloin voi olla aikoja, kun hälytykset eivät ole päällä. Muista muuttaa hälytysten ajastukset, jos sinulla ei ole henkilöstöä paikalla.

3. Muista sulkea vesi ja hanat astianpesukoneisiin, kahvinkeittimiin ja vastaaviin, jotta vesivahinkojen riski olisi mahdollisimman pieni.

4. Säilytä arvoesineet piilossa. Neuvo henkilökuntaa viemään kotiin kannettavat tietokoneet ja muu omaisuus mahdollisuuksien mukaan. Murron osuminen kohdalle saattaa tuntua pieneltä mahdollisuudelta, mutta kiinteistömurto on sen kokijalle aina harmillinen tapaus.

5. Tavaroiden toimituksissa varmista, että sinulla on mahdollisuus vastaanottaa ja varastoida tavaroita turvallisesti.

6. Vähennä tietomurron riskiä ja huolehdi siitä, että työpaikan koneissa ja matkapuhelimissa on hyvät turvallisuus- ja virustorjuntaohjelmat. Varmuuskopiot ovat usein nopein ja joskus ainoa keino selviytyä katastrofista. Yrityksellä kannattaa olla ajantasaiset varmuuskopiot ja ne tulee tallentaa salattuina muualle kuin yrityksen tiloihin.

 

Mandatum Life julkaisee yhteistyökumppaneiden tarjoamaa aineistoa. Mandatum Life ei ota kantaa aineistoissa tai kuvioissa esitettyihin mielipiteisiin tai kannanottoihin.

Artikkeli on julkaistu Ifin luvalla. Alkuperäinen artikkeli on julkaistu Ifin verkkosivuilla.