8 faktaa vakavan sairauden turvasta

Kun vakava sairaus yllättää, selkeä kertakorvaus vähentää huolia ja antaa voimia keskittyä paranemiseen. 

Artikkelin kuvituskuva, joka esittää vesipisaroita

1.

Elämää rankimmin muuttavat tapahtumat johtuvat usein vakavista sairauksista. Vakava sairaus yllättää joka viidennen suomalaisen aktiivisimmassa elämänvaiheessa*, johon liittyy vastuuta niin kodista, lapsista, läheisistä kuin arjen pyörittämisestä. Useimmat selviävät, mutta arki pysähtyy.

Pelkkä sosiaaliturva ei välttämättä riitä kattamaan kuluja sairauslomasi aikana. Vakavan sairauden turvasta maksettava kertakorvaus antaa mahdollisuuden järjestää arkea ja elämää uudestaan, omilla ehdoillasi. Voit käyttää rahat juuri niin kuin itse haluat.

  • Joka viides suomalainen sairastuu vakavasti syöpään, sydäninfarktiin, sepelvaltimotautiin tai aivohalvaukseen 65 ikävuoteen mennessä (lähteet: Suomen Syöpärekisteri, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos FINRISKI-laskuri).

2.

Vakavan sairauden turva on veroton kertakorvaus, jonka myöntämisperusteena on diagnoosi vakavasta sairaudesta tai suoritetusta toimenpiteestä. Korvaukseen oikeuttavia sairauksia ja toimenpiteitä ovat: syöpä, sydäninfarkti, aivohalvaus, munuaisten vajaatoiminta, MS-tauti, sepelvaltimon ohitusleikkaus ja elin- tai luuydinsiirto.

Kun ajateltavaa on paljon, yksinkertainen ja selkeä kertakorvaus vähentää huolia, jolloin voit keskittyä tärkeimpään eli paranemiseen.

3.

Vakavan sairauden yllättäessä on tärkeää saada parasta mahdollista hoitoa nopeasti. Vakavan sairauden turva tekee siitä myös taloudellisesti mahdollista.

4.

Vakavan sairauden aiheuttama tulonmenetys voi olla riski omalle ja perheesi taloudelle. Vakuutusturvan tarve on suurin, jos perheessäsi on alaikäisiä lapsia ja sinulla tai puolisollasi iso asuntolaina.

Voit ottaa vakavan sairauden turvan erillisenä tai osana muuta henkilövakuutusturvaa.

Artikkeli jatkuu linkin jälkeen.

 

5.

Suositus vakuutuskorvaukseksi on vuoden tulojenmenetystäsi vastaava summa, mutta voit valita turvasumman vapaasti 100 000 euroon asti. Halutessasi voit myös muuttaa summaa vakuutuksen ottamisen jälkeen.

Kertakorvaus ei vähennä muita saamiasi korvauksia.

6.

Voit ottaa turvan, jos olet 20–64-vuotias. Oston yhteydessä sinun tulee täyttää selvitys omasta terveydentilastasi.

Esimerkiksi tupakoimattomalle 35-vuotiaalle 40 000 euron turva maksaa 11,30 euroa kuukaudessa. Mahdollinen tupakkatuotteiden käyttö nostaa turvan maksua. Turvan maksut nousevat vakuutetun iän myötä voimassaoloaikana.

7.

Turva vakavan sairauden varalta tulee voimaan sopimuksen mukaisesti 90 päivän kuluttua hakemuksen allekirjoittamisesta edellyttäen, että vakuutusyhtiö myöntää hakemuksesi. Turva päättyy, kun sinulle on maksettu korvaus tai viimeistään täyttäessäsi 65 vuotta.

Kymmenen vuoden voimassaoloajan jälkeen turva jatkuu automaattisesti seuraavat kymmenen vuotta ilman terveysselvitystä. Automaattisesti jatkuvaan sopimukseen sovelletaan myynnissä olevan turvan ehtoja ja hintoja. Voit päättää turvan milloin vain.

8.

Korvauksen saamisen edellytyksenä on, että vakuutettu hakee itse korvausta elinaikanaan, aikaisintaan 30 päivän kuluttua diagnoosista tai toimenpiteestä.> Tutustu vakavan sairauden turvaan

Jaa artikkeli