Näin siirrät lisäeläkevakuutuksen ulkomailta Suomeen

Onko sinulla ulkomaisen työnantajan tarjoama eläkevakuutus ajalta, jolloin työskentelit ulkomailla? Tiesithän, että tarjoamme mahdollisuuden siirtää lisäeläkkeen Suomeen Mandatum Lifen hoitoon.

Onko sinulla ulkomaisen työnantajan tarjoama eläkevakuutus ajalta, jolloin työskentelit ulkomailla? Tiesithän, että tarjoamme mahdollisuuden siirtää lisäeläkkeen Suomeen Mandatum Lifen hoitoon.

Suomalaisilla, jotka ovat työskennelleet ulkomailla, on usein työnantajan tarjoama lisäeläkevakuutus. Lisäeläkevakuutus kuuluu monen kansainvälisesti toimivan yrityksen palkitsemispolitiikkaan.

Lisäeläkevakuutuksessa työnantaja maksaa ulkomaiseen vakuutusyhtiöön eläkevakuutusmaksuja, joita työntekijä voi nostaa lisäeläkkeenä lakisääteiseen eläkkeen täydentämiseksi.

Ulkomailta takaisin palattaessa lisäeläke jää ulkomaiseen vakuutusyhtiöön ja se tulee nostettavaksi eläkeajan alkaessa sopimuksen mukaan.

”Tarjoamme ainoana suomalaisena toimijana mahdollisuuden siirtää ulkomaisen työnantajan tarjoaman lisäeläkkeen hoitamisen Suomeen”, sanoo myyntijohtaja Ville Porkka.

Miksi lisäeläkevakuutuksen siirto ulkomailta Suomeen kannattaa?

Kotimaahan takaisin muuttaessa lisäeläkesäästöjen siirtämistä suomalaisen vakuutusyhtiön hoitoon puoltaa useampi seikka.

”Asiakkaan kannalta on järkevää siirtää omat lisäeläkesäästöt suomalaisen vakuutusyhtiön hoitoon, jolloin asiakaspalvelu on lähellä ja palvelee kotimaisilla kielillä”, sanoo Porkka.

”Lisäksi kun siirrät eläkevakuutuksesi säästöt meille, sijoitusalan ammattilaisemme huolehtivat aktiivisesti varoistasi.  Voit myös halutessasi itse vaikuttaa tuotto-odotukseen tekemällä muutoksia sijoituskohteisiin. Kun eläkeaikasi alkaa, maksamme sinulle eläkkeenä kertyneet eläkesäästöt tuottoineen.” Porkka kertoo.

”Sijoituksia voi myös hoitaa verkkopalvelussamme omilla verkkopankkitunnuksillaan, mikä on asiakkaalle helppoa ja joustavaa”, Porkka lisää.

Miten siirto tapahtuu?

•    Kun haluat siirtää ulkomaisen lisäeläkkeesi Suomeen, ota meihin yhteyttä. Asiantuntijamme keskustelevat kanssasi nykyisestä ratkaisustasi ja kartoittavat sopimuksen sisällön.
•    Tarvitsemme lisäeläkkeen myöntäneeltä taholta nykyistä sopimustasi koskevan materiaalin, jonka vakuutusyhtiö luovuttaa ainoastaan sinulle.
•    Teemme kanssasi uuden lisäeläkevakuutussopimuksen
•    Me lähetämme vaadittavat asiakirjat kohdemaahan.
•    Uusi sopimuksesi tulee voimaan, kun rahat ovat siirtyneet ulkomailta meille.

Kauanko siirto kestää?

Jokainen ulkomailta tehtävä lisäeläkkeen siirto on omanlaisensa prosessi, johon vaikuttaa mm. eläkkeen myöntäneen maan laki, verotus ja sopimuksen sisältö. Käsittelyaika näiden läpikäymiselle ja selvittämiselle sekä tarvittavien dokumenttien saamiselle eri maista vaihtelee. Keskimääräinen käsittelyaika on n. 1–2 kk kohdemaasta riippuen.

Lue lisää ja ota yhteyttä

 

 

 

Jaa artikkeli