Salkunhoidon lukuvinkit kesään

Kesä ja loma ovat täydellistä aikaa rentoutumiseen, ja kerrankin aika riittää myös lukemiseen. Ota mukaasi hyvä kirja ja nauti ulkona lukemisesta, tai kuuntele podcastia puutarhanhoidon lomassa. Mandatumin salkunhoito listasi mielenkiintoisia luku- ja kuunteluvinkkejä kesään.

Kuva: Annie Spratt / Unsplash

Topias Kukkasniemi, Senior Portfolio Manager

Topias Kukkasniemi

Think Fast, Talk Smart -podcast

“Kesäloman pitkät automatkat voi hyödyntää podcasteja kuuntelemalla. Stanford GSB:n Matt Abrahamsin isännöimä Think Fast, Talk Smart -podcast käsittelee laajasti ihmisten välistä viestintää. Abrahams asiantuntijavieraineen auttaa hahmottamaan erilaisia kommunikaatiotilanteita paremmin ja tarjoaa niihin toimivia lähestymistapoja ja tekniikoita. Podcastin oppeja voi soveltaa paitsi työelämässä, myös pari- ja ystävyyssuhteissa tai vaikkapa perheen lomailevien teinien kanssa neuvotellessa.

Think Fast, Talk Smart: The Podcast | Stanford Graduate School of Business

 

Rami Hakola, johtaja, sijoitussidonnaiset tuotteet

Johtaja, sijoitussidonnaiset tuotteet, Rami Hakola

Voittajia ja tappioita, Osmo Soininvaara

“Valintani monien kesäkirjaehdokkaiden joukosta on aihepiiriltään erittäin ajankohtainen, vaikka kirja on puhdas poliittinen muistelmateos. Voittajia ja tappioita -kirjan pääviesti on Osmo Soininvaaran uran ja elämän kertomus, jossa hän pohtii sattuman ja suunnitelmien vaikutusta hänen poliittiselle matkalleen. Teos tarjoaa katsauksen hänen ajatteluunsa ja toimintaansa yhteiskunnallisesti merkittävissä rooleissa, kuten vihreän liikkeen perustajana, kansanedustajana ja ministerinä. Soininvaara käsittelee myös tieteellistä uraansa ja luottamustoimiaan, tuoden esille niin uransa voittoja kuin tappioita, ja tekee sen hänelle ominaisella lämpimällä (itse)ironialla. Kirjassa saavat lempeästi kyytiä niin omat kuin kilpailevat aatteet. Hän nostaa esiin monta juurisyytä Suomen talouden ja koko yhteiskunnan muutostahmeuteen. Kirja on hyvää kesäluettavaa!”

 

Rami Salonen, Portfolio Manager

Portfolio Manager Rami Salonen

Shoe Dog: A Memoir by the Creator of Nike by Phil Knight

"Tämä mukaansatempaava muistelmateos tarjoaa intiimin katsauksen Nike-brändin syntyyn ja kasvuun kertoen uskomattoman tarinan siitä, kuinka Phil Knightin visiosta kasvoi globaali jättiläinen. Kirja kuvaa rehellisesti ja avoimesti yrittäjyyden haasteita, epäonnistumisia ja voittoja ja tarjoaa lukijalle inspiroivan matkakertomuksen innovaatioista, sitkeydestä ja luovuudesta. 'Shoe Dog' on täydellinen lukukokemus kaikille, jotka ovat kiinnostuneita urheilusta, yrittämisestä tai yksinkertaisesti hyvästä tarinasta. Sijoittamisesta kiinnostuneille tämä teos tarjoaa arvokasta näkökulmaa siihen, miten totaalinen omistautuminen, strateginen riskinotto ja määrätietoisuus voivat synnyttää kansainvälisiä menestystarinoita. Kirja sisältää tärkeän muistutuksen siitä, että menestys vaatii uskoa, kovaa työtä ja kykyä astua oman mukavuusalueensa ulkopuolelle ja kohdata epävarmuuksia."