Fearless Finns: Lumilta vesille

Sanni Virta vaihtaa kesän koittaessa alppihiihtosukset vesihiihtosuksiin. Nyt edessä on kuitenkin vielä talvikauden viimeiset kilpailut ja tekniikkaharjoitukset.

Kuvat: Ski Sport Finland / Sanni Virta

Mandatumin kumppani, alppihiihdon maajoukkue, kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatumin verkkosivuilla. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista ja huippu-urheilijan elämästä. Kaiken taustalla on alppimaajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Moro,

Istun junassa suuntana Kuusamo. Pari edellistä viikkoa vierähti suunnitelmasta poiketen kotona Satakunnassa toipilaana. Starttasin ensimmäisiin Eurooppa Cup -kisoihini Suomulla, ja sieltä jäikin käteen vain murtuma kyynärvarteen. Kotona ollessa keskityin viimeiseen lukion loppurutistukseen eli ylioppilaskirjoituksiin. Pian on neljän vuoden uurastus ohi.

sanni-vesihiihtää.jpgKäsi on siis edelleen tukevasti paketissa, mutta polte päästä suksille on valtava. Lähdin siis vielä haastamaan itseäni rinteille.

Tarkoitus on startata Suomulla suurpujottelun SM-kisoissa, mutta pujottelu jää nyt valitettavasti väliin. Pujottelussa kyynärvarsi joutuu koville keppien osumien takia. Kevään lumien viimeisinä viikkoina on hyvä aika keskittyä vielä tekniikka-asioihin pienemmässä vauhdissa! Positiivinen asenne tässä tilanteessa kantaa eteenpäin.

Vettä suksien alle

Kausi on vierähtänyt todella nopeasti ja starttejakin on kertynyt mukavasti! Vielä edessä on muutamat kisat huikeissa kevätkeleissä.

Lumien sulamisen ja lämmittävän auringon myötä alkaa jo pikkuhiljaa kesä siintää mielessä. Silloin alppihiihtosukset vaihtuvat vesisuksiin. Kesät vietän fysiikkatreenien lisäksi toisen päälajini, vesihiihdon parissa.

Ensi kesän päätapahtuma on Tampereella järjestettävät Pohjoismaiden mestaruuskisat. Siellä ohjelmassa on kolme lajia: pujottelu, hypyt ja kuviot. Vesihiihto tukee hyvin alppihiihtoa, sillä lajeissa on samoja elementtejä, ja mikä parasta, saan olla suksilla kesät talvet!

Mukavia kevätlaskuja kaikille!

Sanni Virta

Lue Fearless Finns -blogin aiempia tekstejä >>