Kaipaatko luettavaa ja katsottavaa kesäpäiviin? Katso mandatumlaisten suositukset

Pian koittaa ansaitun kesäloman aika. Sijoitusasiantuntijoidemme suusta on totuttu kuulemaan vain tiukkaa faktaa, mutta kesäloman kunniaksi he vinkkaavat parhaat keinot nollata työasiat hetkeksi mielestä.

Mandatum Asset Managementin asiakasvaroista vastaava johtaja (CIO) Petteri Joensuu kertoo lukuvinkin, jonka avulla työasiat saa varmasti pois mielestä ansaitun loman ajaksi:

”Kesälomalla ajatukset on hyvä saada irrotettua sijoitusmarkkinoiden tarinoista. Tähän oiva työkalu on David Foster Wallacen romaani Päättymätön riemu (Infinite Jest, 1996). Keskittymistä vaativa mammuttimainen juonellinen ja kielellinen sekosoppa.”

Teos sijoittuu lähitulevaisuuteen, jossa vuodet on nimetty sponsoriyritysten tuotteiden mukaan. Päätarinat sijoittuvat päihdeparantolaan ja tennisakatemiaan, ja ne linkittyvät salaperäiseen elokuvaan, jonka sanotaan olevan hengenvaarallisen viihdyttävä. Mahdottomaksi käännöstyöksi kuvaillun teoksen on suomentanut Tero Valkonen (Siltala, 2020).


Mandatum Asset Managementin seniorisalkunhoitaja Topias Kukkasniemi vinkkaa kesälukemiseksi kirjan, jonka avulla omaa ajattelua ja mielentoimintaa voi tutkiskella aivan uudessa valossa. Daniel Kahnemanin vuonna 2011 ilmestynyt, genressään jo klassikoksi noussut Ajattelu, nopeasti ja hitaasti (Thinking, Fast and Slow) paljastaa ajattelun voiman, puutteet ja vinoumat, jotka ohjaavat käyttäytymistämme.

”Yksi pitkäjänteisen sijoittajan pahimmista vastustajista lienee sijoittaja itse. Kahneman avaa kirjassaan laajasti ajattelumme vinoumia, joiden tiedostaminen auttaa välttämään psykologisia sudenkuoppia sijoitustoiminnassa. Kirja on erityisen antoisaa luettavaa nyt, kun omat koronakevään aikaiset tunteet ja ajatukset sekä tehdyt sijoituspäätökset ovat vielä tuoreessa muistissa”, Kukkasniemi kertoo.


Mandatum Asset Managementin vaihtoehtoisten sijoitustuotteiden johtaja Jussi Tanninen suosittelee Netflixin uutta The Serpent -sarjaa (2021). Tositapahtumiin perustuva sarja kertoo sarjamurhaajan ja huijarin Charles Sobhrajin tarinan. Sobhraj vaani 70-luvulla turisteja Kaakkois-Aasiassa, ja sai lisänimen ”bikinimurhaaja”.

”En ollut itse kuullut tapauksesta aikaisemmin. Pidän itse erityisesti tällaisista tositapahtumiin pohjautuvista laadukkaista TV-sarjoista. Lisäksi 70-luvun hippityyli ja väliin leikatut aidot klipit tuovat hyvän lisän sarjaan. Tosin tähän valintaani saattoi vaikuttaa myös se, että hankin juuri uuden television, ja kyseinen sarja näkyy Netflixin kautta 4K-kuvanlaadulla”, Tanninen kertoo.


Mandatum Asset Managementin korkosijoitusjohtaja Juhani Lehtonen rentoutuu mielellään urheilun parissa, ja iso osa kesää meneekin jalkapallon EM-kisoja seuraamalla. Lehtonen vinkkaa palvelusta, joka sopii urheilun suurkuluttajille:

”Olen pitänyt Eurosport Player -palvelusta, sillä sieltä voin katsoa tennisottelut ”nauhalta” juuri silloin kun itselle sopii.”

Maksullisen suoratoistapalvelun alta löytyy niin Eurosportin livelähetykset kuin tallenteet, jotka voi katsoa missä ja milloin vain.

 

Rentouttavaa kesää!

 

Jaa artikkeli