HR-dataa louhitaan exit-keskusteluista ja pulssikyselyistä

Kun yritys panostaa oman henkilöstönsä työhyvinvointiin, tulokset näkyvät HR-datassa. Mistä on kyse ja miten HR-datalla voidaan johtaa palkitsemista ja työhyvinvointia? Palkittu-podcastissa aiheesta keskustelevat Mandatum Lifen palkitsemiskonsultti Noora Marttinen ja Sympan työkulttuurista ja henkilöstöjohtamisesta vastaava johtaja Anna Aarnisalo.

HR-data on tärkeässä roolissa yrityksen johtamisessa. Miten numeroilla menee ja miten ihmisillä menee –nämä ovat selvästi yhteydessä toisiinsa. Jos johtaminen ei toimi tai organisaation jossain yksikössä on henkilöstöriskejä, näkyvät nämä ennen pitkää myös talousjohtajan luvuissa.

Palkitsemisen kautta henkilöstä ohjataan työskentelemään kohti yhteisiä tavoitteita. Jos tavoitteita ei saavuteta, datan kautta voidaan päästä kiinni syihin: onko tiimissä esimerkiksi osaamishaasteita tai motivaatiovaikeuksia? Datan avulla myös ymmärretään, onko kyseessä yksilön vai koko tiimin haaste.

Sympalla HR-dataa kerätään systemaattisesti eri paikoista, myös tuottavuuden tueksi. Miten korona-aika on muuttanut datan keruuta ja hyödyntämistä? Entä miten Sympa on seurannut henkilöstönsä hyvinvointia poikkeusoloissa?

Kuuntele podcast:

iTunes Podcast
Spotify

Jaa artikkeli