Fearless Finns: Valmistautumista maailmanmestaruuskisoihin

Naisten alppimaajoukkueen päävalmentaja Nicolas Burtin kertoo Fearless Finns -blogissa, miten joukkue valmistautuu kovaa vauhtia lähestyviin maailmanmestaruuskilpailuihin.

Kuvat: Nicolas Burtin / Ski Sport Finland

Mandatum Lifen kumppani, alppihiihdon naisten maajoukkue, kirjoittaa kauden aikana viikottaista Fearless Finns -blogia Mandatum Lifen verkkosivuilla. Joukkueeseen kuuluu kaudella 2020-2021 Riikka Honkanen, Erika Pykäläinen, Rosa Pohjolainen sekä tällä hetkellä kuntoutusprosessia läpikäyvä Nella Korpio. Blogissaan urheilijat kertovat kilpailuista, harjoituksista sekä siitä, millaisia muutoksia poikkeuksellinen vuosi on tuonut uralle. Kaiken taustalla on alppimaajoukkueen periksiantamattomuus, kyky uusiutua, ja polttava halu pitää kiinni tavoitteista.

Tämä blogiteksti on kirjoitettu alun perin englanniksi.

Hei kaikki,

Kerron ensin hieman itsestäni. Nimeni on Nicolas Burtin, ja olen toiminut Suomen naisten päävalmentajana vuodesta 2018 asti. Kilpailin itse Ranskan maajoukkueessa vuodesta 1992 vuoteen 2006 saakka. Keskityin pääasiassa vauhtilajeihin ja onnistuin voittamaan syöksylaskun maailmancupin osakilpailun Kvitfjellissa vuonna 1998. Kilpaurani jälkeen olen valmentanut Ranskan ja Argentiinan maajoukkueita. Nyt kun olen kertonut itsestäni, siirrytään puhumaan joukkueesta.

valmennusta-viikko6.jpgOlemme naisten maajoukkueen kanssa parhaillaan Santa Catarinassa Italiassa ja tavoitteemme on saada vauhtikokemusta kahdessa Eurooppa Cupin syöksykilpailussa. Olemme treenanneet jonkin verran super-G:tä ennen tätä, mutta syöksylaskukokemus joukkueella on aika vähäistä.

Syöksylaskun tavoitteena meillä on kehittää tiettyjä laskutekniikoita ja nostaa vauhdinsietokykyä. Tämän myötä voimme kehittyä, laajentaa mukavuusaluettamme ja saada tuoreita ideoita myös päälajeissamme laskemiseen.

Kahden Eurooppa Cup -syöksykilpailun jälkeen matkustamme Berchtesgadeniin, Saksaan. Siellä järjestetään tänä viikonloppuna kaksi suurpujottelun Eurooppa Cup -kilpailua, jotka ovat tärkeä osa valmistautumistamme Cortina d’Ampezzon maailmanmestaruuskisoihin. Toivomme saavamme hyviä tuloksia näistä Berchtesgadenin kisoista, jotta voimme lähteä seuraavan viikon maailmanmestaruuskilpailuihin hyvällä itseluottamuksella.

Maailmanmestaruuskilpailut lähestyvät jo kovaa vauhtia. Osallistumme siellä parisuurpujotteluun tiistaina ja mahdollisesti joukkuekilpailuun keskiviikkona. Suurpujottelun vuoro on torstaina, ja viimeisenä vuorossa on lauantain pujottelu. Luvassa on intensiivinen viikko ja monia mahdollisuuksia hyviin suorituksiin.

Olemme menossa Cortinaan todella motivoituneina, ja haluamme tehdä parhaamme. Valitettavasti joukkue on suunniteltua pienempi, ja tulemme kaipaamaan Nellaa ja Rosaa todella paljon. Toivon heille onnistunutta toipumista ja paluuta ensi kaudelle.

Terveisin,

Nicolas

Jaa artikkeli